Baja California

Woestijnachtig gebied met bergen, vooral bekend vanwege de walvissen

Baja California is een groot schiereiland in Mexico. Hij wordt ook wel Golf van Californië genoemd. Het is een ruig gebied waar je heerlijk kunt reizen. Met veel wilde dieren. Denk aan walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen en zeeschildpadden. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan Baja California.

Het is een ruig, woestijnachtig gebied met bergen. De Pico del Diablo is met 3.078 meter de hoogste.Baja California is puur natuur. Al moet je er wel wat voor doen. Maar daar krijg je stranden, steile rotsen en rust voor terug. 

Het schiereiland is vooral bekend vanwege de jaarlijkse migratie van walvissen. Al is de rest ook zeer de moeite waard.

Walvissen kijken in Baja California

Walvissen kijken excursie in Baja California in Mexico.

Walvissen zien in dit gebied kan meestal opvallend dichtbij. De grijze walvissen zijn vaak relaxed en komen zelfs kijken naar de bootjes. Veel mensen proberen de dieren aan te raken, maar dat raad ik niet aan.
Lees mijn artikel over walvissen in Baja California

Cabo San Lucas

Lovers Beach in Cabo San Lucas.

Cabo San Lucas is het uiterste puntje van Baja California. Het is voor veel reizigers een van de hoogtepunten van hun reis. Cabo San Lucas is vooral bekend vanwege de stranden. En door de wonderlijke rotsformatie in het uiterste zuiden. Hij wordt El Arco genoemd en is onder meer met een boot te bezoeken.
Lees mijn artikel over Cabo San Lucas

Reizen naar Baja California

Je kunt vliegen naar bijvoorbeeld La Paz of San Jose del Cabo. Van daaruit kun je eenvoudig een huurauto nemen en het schiereiland verkennen. De wegen naar het zuiden van het schiereiland zijn fraai om te rijden. Met elke keer een ander zicht op de blauwe zee.

Een weg in Baja California in Mexico.

Het meest bekend is Baja California vanwege de walvissen die je hier ontmoeten. Het is vooral de zeldzame grijze walvis die je kunt zien. Dit dier kun je slechts op een paar plekken zien. Maar je kunt hier ook opvallend goed snorkelen.

Cabo Pulmo

Cabo Pulmo is volgens kenners een van de beste plekken om te snorkelen. En om te duiken. Als je in het dorp rond loopt zie je talloze aanbieders van excursies om te snorkelen en te duiken. Het beste kunt je een tour nemen die langs meerdere plekken voert. Zodat je een goed beeld krijgt van de diversiteit. 

Ook heb je en goede kans om dolfijnen tegen te komen. En zeeleeuwen, die hier op de rotsen komen om te rusten. Ook zie je de dieren vaak in het water. Ze zijn vaak heel nieuwsgierig naar de boot en jou. Waardoor ze soms heel dichtbij komen.

Op sommige snorkelplekken heb je een grote kans op zeeschildpadden. Vraag er naar als je een excursie wilt boeken. Zodat je deze guitige dieren kunt ontmoeten. Wat altijd een hoogtepunt van het snorkelen is. 

De eilanden

Maar ook de eilanden zijn het bezoeken waard. De meesten hebben prachtige namen als Ángel de la Guardia, San Lorenzo, Cedros en het afgelegen Guadalupe. De eilanden vallen onder het Werelderfgoed van UNESCO. De reden daarvoor is dat ze een bijzondere flora hebben.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Mexico

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Mexico

Bekijk alle artikelen