Walvis Bay in Namibië: De 5 Leukste Excursies - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Walvis Bay

Wonderlijke excursie waarbij de dieren aan boord van je boot komen...

Walvis Bay, of eigenlijk Pelican Point, is een bijzondere plek in het westen van Namibië. De omgeving is het leefgebied van talloze Kaapse pelsrobben, maar ook jakhalzen, pelikanen, dolfijnen en meer. Een safari hier is een ultieme ontmoeting met de dierenwereld van de Afrikaanse kust.

De zeeleeuwen bij Swakopmund zijn wereldberoemd. Op een excursie klimmen de dieren zelfs op de boot om een visje te ontvangen... Net als pelikanen. Ook zie je mogelijk de zeldzame Havisidedolfijn en misschien walvissen.

Pelikaan aan de kust van Walvis Bay. ©Corno van den Berg

Hoe ziet de excursie er uit?

Je kunt een tour boeken bij diverse soorten boten. Zo kun je met een kleine zodiac op pad gaan, maar ook met een grote boot waar tientallen mensen op kunnen. Het beste kun je de kleinere motorboten nemen.

De reden: Dan klimt er onderweg een zeeleeuw aan boord. Deze wil graag een visje. Het voordeel: Jij kunt ze goed bekijken en fotograferen. Oh, en ruiken, want het riekt wel een beetje. Al met al zijn dit bijzondere momenten.

Een Kaapse pelsrob aan boord. ©Corno van den Berg

Officieel is het een dolfijnsafari, maar je ziet op de boottocht vanuit Walvis Bay veel meer dieren. Denk aan duizenden Kaapse pelsrobben die op de stranden leven, terwijl je overal flamingo’s tegen kunt komen.

En lompe, hongerige pelikanen landen op de boot. Daarnaast spot je met wat geluk diverse soorten dolfijnen (waaronder de zeer zeldzame Heavisidedolfijn) en soms een walvis.

Honderden flamingo’s in Walvis Bay. ©Corno van den Berg

Kajakken in Walvis Bay

Kajakken tussen de pelsrobben in Walvis Bay. ©Corno van den Berg

Een van de beste manieren om de dieren van Walvis Bay te ontmoeten is per kajak. De zeeleeuwen zijn heel nieuwsgierig en komen vanzelf naar je kajak. Ze springen om je heen uit wat water en je weet bijna niet waar je moet kijken. Dit is een bijzondere excursie, die echt de moeite waard is.

Beste tijd

De tocht kun je het beste in de vroege ochtend maken, dan zijn de meeste dieren aanwezig. De beste tijd om de Kaapse pelsrobben te zien is november en december als ze jongen krijgen. Het is dan zomer (van oktober tot en met maart) en het kan hier dan boven de 40 graden worden. 

De meeste boten vertrekken uit Walvis Bay, vraag ter plekke naar de diverse excursies. Al kun je ook vanuit Pelican Point Lodge vertrekken. Al moet je daar eerst een 15 kilometer lange zandweg af moet rijden. Waarbij je veel dieren zult tegen komen. Aan jou de keuze.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Namibië

Lees mijn Tips

alle 18 artikelen over Namibië

Bekijk alle artikelen