Waarom moet ik hier heen?

Wadlopen is het lopen op het wad bij laagwater. Deze heerlijke excursie gebeurt vooral bij de Waddeneilanden en in Friesland en Groningen. Oftewel je moet niet bang zijn nat te worden en de modder te voelen.

Wadlopen is optimaal genieten van het buitenleven. Met je voeten in de modder, de kop in de wind en de geur van zilt om je heen. En ja, je wordt vies.

Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook met een gids op pad. Als je zelf op pad gaat, hou dan wel de getijdenstroom goed in de gaten. Als je met een gids gaat krijg je veel informatie over het wad, de dieren die hier leven en meer.

Op bijna alle Waddeneilanden worden geregeld tochten georganiseerd. En, in alle seizoenen. De meeste tochten worden in het noorden van Friesland en Groningen aangeboden. Waarbij je bijvoorbeeld naar Texel kunt lopen. Of slechts een stuk, om dan om te keren.

Sommige tochten zijn een paar uur, maar je hebt ze ook van een dag. Of zelfs dagenlang. Sommige zijn eenvoudig (lees: nog steeds vermoeiend, maar zonder obstakels), maar er zijn tochten waarbij je moet waden door ondiep water. Aan jou de keus.

Enkele websites die tochten aanbieden:
www.wadlopenmetrob.nl, www.wadlopen-pieterburen.nl en www.wadlopen.net

Wil jij op vakantie in Nederland?
We genieten nu meer en meer van ons eigen land. Wil jij lekker weg in een vakantiehuisje? Een vakantiepark? Of een huisje in de natuur? Er zijn mogelijkheden te over.


Ik heb diverse websites verzameld waar je nu al je dagje uit, weekendje weg of zelfs zomervakantie kunt boeken.