Wandel naar de Briksdalgletsjer

Ervaar hoe deze ijsmassa het landschap creëert

De Briksdalgletsjer is een van de weinige gletsjers in de Noorse fjorden die relatief eenvoudig te bereiken is. De gletsjer en omgeving laat goed de schoonheid zien van dit gebied in Noorwegen. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Briksdalgletsjer.

Wie het ontstaan van de fjorden wil begrijpen, moet eigenlijk naar de Briksdalgletsjer lopen. Deze zijarm van de machtige Jostedalgletsjer toont aan hoe de natuurkrachten het landschap boetseren. En je mag op het ijs lopen. De lokale naam is Briksdalbreen. 

De ijsmassa is onderdeel van het bekende Jostedalsbreen National Park, waar talloze gletsjers te vinden zijn. Dit immense nationaal park is wereldberoemd onder wandelaars. En als je dan toch gaat; neem dan deze gletsjer mee. Het is absoluut de moeite waard.

Wandelen op de Briksdalgletsjer

Wandelen over de Briksdal-gletsjer.

Je kunt met een gids het ijs van de Briksdalgletsjer op. Je krijgt speciale stijgijzers, ook wel crampons genoemd, zodat je veel grip hebt op de gletsjer. Zorg dus wel dat je stevige schoenen aan hebt, zodat de crampons goed vast zitten. De gids kent de weg en kiest een veilige route uit. Volg wel in zijn voetstappen, zodat je niet in een gletsjerspleet valt.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten bij de Briksdalgletsjer

Dit deel van Noorwegen is ruig en populair bij de Noren zelf. Wil je rust en ruimte? Dan is het slim om in de buurt te blijven slapen. Er zijn diverse locaties om te verblijven. Denk aan kleine hotels, knusse bed & breakfasts en appartementen.

Bekijk de leukste accommodaties van de Briksdalbreen

Hoe kom ik bij de Briksdalgletsjer?

Deze plek is eenvoudig te bereiken, maar niet echt populair. Het plaatsje Briksdalbreen ligt aan het einde van de weg, vanwaar je verder te voet moet. Het is een lange wandeling naar de tong van de gletsjer, maar het uitzicht maakt alle inspanning goed. En je mag op het ijs lopen. Je ziet ook de rivier die hier ontstaat, alsook het gevecht van planten en bomen om hier te overleven. Het is een kijkje in de keuken van Moeder Natuur.

Meer artikelen over de Noorse Fjorden