Wandelen naar de Briksdalgletsjer? 5 Tips - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Wandel naar de Briksdalgletsjer

Ervaar hoe deze ijsmassa het landschap creëert

737

TOP 1.687

De Briksdalgletsjer is een van de weinige gletsjers in de Noorse fjorden die relatief eenvoudig te bereiken is. De gletsjer en omgeving laat goed de schoonheid zien van dit gebied in Noorwegen.

Wie het ontstaan van de fjorden wil begrijpen, moet eigenlijk naar de Briksdalgletsjer lopen. Deze zijarm van de machtige Jostedalgletsjer toont aan hoe de natuurkrachten het landschap boetseren. En je mag op het ijs lopen. De lokale naam is Briksdalbreen. 

De ijsmassa is onderdeel van het Jostedal Glacier National Park, waar talloze gletsjers te vinden zijn. dit immense nationaal park is wereldberoemd onder wandelaars. En als je dan toch gaat; neem dan deze gletsjer mee. Het is absoluut de moeite waard.

Wandelen op de Briksdalgletsjer

Wandelen over de Briksdal-gletsjer.

Je kunt met een gids het ijs van de Briksdalgletsjer op. Je krijgt speciale stijgijzers, ook wel crampons genoemd, zodat je veel grip hebt op de gletsjer. Zorg dus wel dat je stevige schoenen aan hebt, zodat de crampons goed vast zitten. De gids kent de weg en kiest een veilige route uit. Volg wel in zijn voetstappen, zodat je niet in een gletsjerspleet valt.

Hoe kom ik bij de Briksdalgletsjer?

Het is een lange wandeling naar de tong van de gletsjer, maar het uitzicht maakt alle inspanning goed. En je mag op het ijs lopen. Je ziet ook de rivier die hier ontstaat, alsook het gevecht van planten en bomen om hier te overleven. Het is een kijkje in de keuken van Moeder Natuur.

Bergen

Bergen
Bergen is een overbekende stad in Noorwegen. Met name door de typische kleurrijke houten huisjes van het middeleeuwse centrum Bryggen. Deze huisjes liggen aan de baai van Vågen en is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Maar Bergen is vooral een studentenstad, wat een mooie contradictie is met het verleden. Je kunt hier heerlijk wandelen, shoppen alsook verse vis en zeevruchten eten.
Lees verder

Houten staafkerken

Houten staafkerken
De houten staafkerken in Noorwegen zijn een bijzonder fenomeen. Staafkerken zijn ontstaan in de periode waarin het christendom in Scandinavië werd verspreid. De naam staafkerk komt van het houten frame bestaande uit palen (staven) en de verbindende muurplanken (staafmuren). Het is bijzonder overblijfsel van de Vikingen, die bekend stonden om hun houtsnijwerk.
Lees verder

alle 42 artikelen over Noorwegen

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.