blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Wandel naar de Briksdalgletsjer

Ervaar hoe deze ijsmassa het landschap creëert

De Briksdalgletsjer is een van de weinige gletsjers in de Noorse fjorden die relatief eenvoudig te bereiken is. De gletsjer en omgeving laat goed de schoonheid zien van dit gebied in Noorwegen.

Wie het ontstaan van de fjorden wil begrijpen, moet eigenlijk naar de Briksdalgletsjer lopen. Deze zijarm van de machtige Jostedalgletsjer toont aan hoe de natuurkrachten het landschap boetseren. En je mag op het ijs lopen. De lokale naam is Briksdalbreen. 

De ijsmassa is onderdeel van het Jostedal Glacier National Park, waar talloze gletsjers te vinden zijn. dit immense nationaal park is wereldberoemd onder wandelaars. En als je dan toch gaat; neem dan deze gletsjer mee. Het is absoluut de moeite waard.

Wandelen op de Briksdalgletsjer

Wandelen over de Briksdal-gletsjer.

Je kunt met een gids het ijs van de Briksdalgletsjer op. Je krijgt speciale stijgijzers, ook wel crampons genoemd, zodat je veel grip hebt op de gletsjer. Zorg dus wel dat je stevige schoenen aan hebt, zodat de crampons goed vast zitten. De gids kent de weg en kiest een veilige route uit. Volg wel in zijn voetstappen, zodat je niet in een gletsjerspleet valt.

Hoe kom ik bij de Briksdalgletsjer?

Het is een lange wandeling naar de tong van de gletsjer, maar het uitzicht maakt alle inspanning goed. En je mag op het ijs lopen. Je ziet ook de rivier die hier ontstaat, alsook het gevecht van planten en bomen om hier te overleven. Het is een kijkje in de keuken van Moeder Natuur.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Noorwegen

Lees mijn Tips

alle 42 artikelen over Noorwegen

Bekijk alle artikelen