Waarom moet ik hier heen?

Kjeragfossen wordt vaak vergeten, maar wie naar de beroemde Kjeragbolten en Kjerag loopt, komt deze immense waterval vanzelf tegen. En een heerlijk uitzicht over het Lysefjord.

Kjeragfossen is minder bekend dan bijvoorbeeld Kjerag en Kjeragbolten. Maar wie de wandeling naar Kjerag maakt, komt vanzelf de Kjeragbolten tegen, een steen die ingeklemd zit tussen de rotsen. En als je dan verder het fjord inkijkt kun je een ander natuurwonder zien: de Kjeragfossen. Een waterval van maar liefst 715 meter hoog. Middenin de machtige Noorse fjorden.

Waarom is deze waterval minder bekend?

Kjeragfossen is zeker in de winter en het voorjaar de moeite waard is. In de zomer en herfst droogt hij geregeld op, waardoor sommige mensen teleurgesteld zijn als ze hier komen. Om na een fikse regenbui weer te gaan stromen. Het hoort bij deze plek in Noorwegen waar zoveel natuurgeweld te zien is.

Beste tijd:

als je de waterval in volle glorie wilt zien, veel stromend water van 715 meter hoogte dus, moet je hier in het voorjaar zijn. Dan smelt veel van de sneeuw en is de watertoevoer op zijn grootst. En als je veel toeristen wilt vermijden is het handig om de wandeling naar Kjerag vroeg te beginnen. Neem ene picknick mee, de Kjeragfossen is de ultieme plek voor een lunch break.

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.