blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Kjeragfossen

Immense waterval van maar liefst 715 meter, met een ongekend uitzicht

Kjeragfossen is een grote waterval in de machtige Noorse fjorden. Deze waterval is maar liefst 715 meter hoog. En ja, hij is minder bekend dan bijvoorbeeld Kjerag en Kjeragbolten. Maar wie de wandeling naar Kjerag maakt, komt vanzelf de Kjeragbolten tegen, een steen die ingeklemd zit tussen de rotsen. En als je dan verder het fjord inkijkt kun je een ander natuurwonder zien: de Kjeragfossen.

Kjeragfossen wordt vaak vergeten, maar wie naar de beroemde Kjeragbolten en Kjerag loopt, komt deze immense waterval vanzelf tegen. En je krijgt een heerlijk uitzicht over het Lysefjord.

Waarom is deze waterval minder bekend?

Kjeragfossen is zeker in de winter en het voorjaar de moeite waard is. In de zomer en herfst droogt hij geregeld op, waardoor sommige mensen teleurgesteld zijn als ze hier komen. Om na een fikse regenbui weer te gaan stromen. Het hoort bij deze plek in Noorwegen waar zoveel natuurgeweld te zien is.

Overnachten bij de Kjeragfossen

Deze regio is ongekend fraai. Neem de tijd om alles te ontdekken. Als je Kjerag wilt doen is vroeg op pad handig. Dan moet je wel ergens in de regio blijven slapen. Denk aan knusse bed & breakfasts, kleine hotels en handige appartementen. 

Beste tijd

Als je de waterval in volle glorie wilt zien, veel stromend water van 715 meter hoogte dus, moet je hier in het voorjaar zijn. Dan smelt veel van de sneeuw en is de watertoevoer op zijn grootst. En als je veel toeristen wilt vermijden is het handig om de wandeling naar Kjerag vroeg te beginnen. Neem een picknick mee, de Kjeragfossen is de ultieme plek voor een lunch break.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Noorwegen

Lees mijn Tips

alle 42 artikelen over Noorwegen

Bekijk alle artikelen