Kjeragfossen

Immense waterval van maar liefst 715 meter, met een ongekend uitzicht

Kjeragfossen is een grote waterval in de machtige Noorse fjorden. Deze waterval is maar liefst 715 meter hoog. En ja, hij is minder bekend dan bijvoorbeeld de nabijgelegen Kjeragbolten. Maar wie de wandeling naar Kjerag maakt, komt vanzelf de Kjeragbolten tegen, een steen die ingeklemd zit tussen de rotsen. En als je dan verder het fjord inkijkt kun je een ander natuurwonder zien. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Kjeragfossen.

Het land Noorwegen kent vele watervallen. Kjeragfossen wordt vaak vergeten. Maar als je de wandeling gaat doen naar de beroemde Kjeragbolten en Kjerag kom je deze immense waterval vanzelf tegen. Als bedankje je voor je inspanningen krijg je een heerlijk uitzicht over het machtige Lysefjord. Neem de tijd voor deze wandeling, zeker als je de groepen achter je laat om deze waterval te zien.

Waarom is deze waterval minder bekend?

Kjeragfossen is zeker in de winter en het voorjaar de moeite waard is. In de zomer en herfst droogt hij geregeld op, waardoor sommige mensen teleurgesteld zijn als ze hier komen. De waterval gaat na een fikse regenbui weer stromen. Het hoort bij deze plek waar zoveel natuurgeweld te zien is.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten bij de Kjeragfossen

Deze regio is ongekend fraai. Neem de tijd om alles te ontdekken. Als je Kjerag wilt doen is vroeg op pad handig. Dan moet je wel ergens in de regio blijven slapen. Denk aan knusse bed & breakfasts, kleine hotels en handige appartementen. Er zijn meerdere dorpen in de omgeving. Al kun je ook vanuit Stavanger reizen, dit is een rit van ruim twee uur.
Bekijk de leukste accommodaties in de buurt

Beste tijd

Als je de waterval in volle glorie wilt zien moet je hier in het voorjaar zijn. Er is dan veel stromend water te zien dat van 715 meter hoogte de diepte in valt. Dan smelt veel van de sneeuw en is de watertoevoer op zijn grootst. En als je veel toeristen wilt vermijden is het handig om de wandeling naar Kjeragbolten vroeg te beginnen. Neem een picknick mee, de Kjeragfossen is de ultieme plek voor een lunch break. Je kunt ook nog een stuk doorlopen, zodat je zo goed als alleen bent.

Kjerag en Kjeragbolten

Kjerag in Noorwegen.

De wandeling naar deze ingeklemde rots boven de fjorden is een van de meest populaire excursies in Noorwegen. De naam is Kjeragbolten, deze unieke steen zit vastgeklemd tussen de rotsen. Kjerag is de top van de berg.

Lees mijn artikel over Kjerag en Kjeragbolten

Meer artikelen over de Noorse Fjorden