blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Naerøyfjord

Ontdek dit opvallend smalle fjord

Het Naerøyfjord is een relatief kleine fjord, vergeleken met de andere Noorse fjorden. Dit fjord in Noorwegen het slechts 17 kilometer lang. Maar deze zijtak van het immense Sognefjord is misschien wel de mooiste ter wereld. Lees hier de leukste bezienswaardigheden van het Naerøyfjord.

Dit ongekend fraaie fjord is smal, woest en omringd door hoge bergen. Ideaal dus voor een kajaktocht, zodat je de grootsheid goed in je op kunt nemen. Vaar rustig rond en kijk om je heen. Al kun je hier ook goed wandelen.

UNESCO besloot in 2005 dit kleine fjord (in combinatie met het Geirangerfjord) op de lijst van Werelderfgoed te zetten vanwege de dramatische omgeving. En terecht, zoals je snel zult zien als je hier bent. Als mens voel je je hier snel gekleineerd.

Het Naerøyfjord zelf ontdekken

Sommige bergen in het fjord zijn 1.700 meter hoog, terwijl het fjord toch smal is. Door de wilde begroeiing wordt het Nærøyfjord vaak als het wildst van allemaal gezien. Zowel vanaf een boot als vanaf de diverse wandelpaden. De naam Nærøyfjord komt van de Noorse god ‘Njord’, in de Noorse mythologie was hij de god van het zeemanschap en de zeilkunsten.

Kajakken in het Naerøyfjord

Naeroyfjord in Noorwegen.

Als je je klein en nietig wilt voelen is kajakken de beste optie. Op diverse plekken kun je een kajak huren. Met of zonder gids. Aan jou de keuze. Een gids is handig, hij kent de beste plekjes alsook het verleden van deze plek. Waardoor je allerlei verhalen zult horen, terwijl je lekker peddelt.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten in het Naerøyfjord

Aan het fjord liggen diverse dorpen. Waaronder Bakka, dat ook enkele kleine hotels, bed & breakfasts en appartementen biedt. Deze kun je eenvoudig online boeken. wees er op tijd bij, want dit deel van Noorwegen is erg populair. 

Let op!

Hou wel rekening met de (grote) schepen die hier geregeld voorbij komen. Het beste kun je vroeg in ochtend of in de namiddag of avond gaan. Dan is het lekker rustig…. 

Het weer kan hier snel omslaan. Hou de wolken in de verte in de gaten, maar vooral ook de wind. Als die toeneemt, kan het terug kajakken moeilijker worden.

Meer artikelen over de Noorse Fjorden