Pakistan

Intrigerend land waar reizen nog een avontuur is

Pakistan is geen standaardbestemming. Iets wat mede door de onrust in het land komt. Helaas, want Pakistan kent een zeer lange geschiedenis, met talloze interessante bestemmingen.

Het land biedt een bijzondere mix van cultuur en natuur. Door het verleden wonen hier al duizenden jaren mensen. Tot de bezienswaardigheden behoren oude forten en mausolea uit het beroemde Mogol-tijdperk. Maar je vindt er ook moderne moskeeën met veel pracht en praal. En vriendelijke mensen. 

Maar het meest verrassende is de natuur. Pakistan ligt gedeeltelijk in de ruige bergen van de Himalaya. In het noorden vind je bergen boven de 8.000 meter, gletsjers en bergmeren. Waardoor je hier nog echt op avontuur kan. De bergwegen zijn een uitdaging, maar ongekend mooi. 

Een reis naar Pakistan moet je goed voorbereiden. Maar dan bezoek je wel een van de unieke landen in Azië. Dit zijn de beste attracties en excursies voor jouw rondreis door Pakistan.

Derawar Fort

Het Derawar Fort in Pakistan.

Het Derawar Fort is meer dan imposant. Het is in de 9e eeuw gebouwd door lokale heerser Rai Jajja Bhati. Het fort lag op diverse veel gebruikte routes. Onder meer voor pelgrim van India naar Mekka en de handelsroutes tussen India en Centraal-Azië. 

Derawar Fort is nog in zeer goede staat. Als het fort bezoekt kun je maar liefst veertig bastions zien. Zij moesten het fort beschermen. Het fort ligt afgelegen in de Cholistan-woestijn. Je vindt het ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de stad Bahalwalpur. 

Deosai National Park

Een meer in Deosai National Park in Pakistan.

Deosai National Park is een opvallend hoog gelegen plateau in het noorden van Pakistan. De gemiddelde hoogte is maar liefst 4.114 meter. waardoor dit een van de hoogste plateaus ter wereld is. Het landschap is meer dan indrukwekkend. Denk aan bergen, rivieren en meren. 

Het park werd in 1993 ingesteld om de Isabelbeer (of Himalayabeer) te beschermen. Dit is een ondersoort van de bruine beer. Ook vind je hier andere dieren zoals de wolf, het sneeuwluipaard, wilde schapen en Siberische steenbok. Je kunt het park met een vierwielaangedreven auto bezoeken.

Rondreis Pakistan

Het is tegenwoordig relatief eenvoudig om een rondreis door Pakistan te maken. Dit kan met een groep, maar ook zelf met een auto met chauffeur bijvoorbeeld. Zelf een auto rijden is bijna geen doen door de slechte wegen en minimale bewegwijzering. Daarnaast zit je met je verzekering.

Alle 4 Bucket List Tips voor Pakistan