Lahore

Stad vol met Werelderfgoed van UNESCO

Lahore wordt vaak gezien als het culturele middelpunt van Pakistan. Het is de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Als je de stad bezoekt zul je vanzelf de vele grote minaretten zien en eetstalletjes op straat. 

Maar de stad heeft ook veel monumenten die zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO. Waarbij je ook kunt duiken in het leven van de bekende Mogol-keizer Shah Jahan. Lahore biedt een fraaie mix van bezienswaardigheden. Die je via diverse excursies kunt bezoeken. En daarom moet de stad onderdeel zijn van je rondreis door Pakistan.

Lahore is een ongekend rijke stad. Je kunt je hier onderdompelen in de rijke geschiedenis. Met talloze monumenten die stuk voor stuk een bijzonder verhaal vertellen.

Badshahi Moskee

De Badshahi Moskee in Lahore bij zonsondergang.

De Badshahi Moskee is een de mooiste en oudste. Hij werd in 1673 gebouwd en was lang de grootste moskee ter wereld. Als je over de enorme binnenplaats loopt begrijp je hoe groot hij is. Je mag de moskee bezoeken buiten gebedstijden.

Fort van Lahore

Het Fort van Lahore.

Het Fort van Lahore laat goed de geschiedenis van Pakistan zien. Als je het fort bezoekt ontdek je vanzelf de paleizen, wachttorens, baden, moskeeën en musea. Let op de ingang bij het koninklijk paleis. Deze is zo gemaakt dat olifanten er konden lopen. Het Fort van Lahore staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Dit eeuwenoude fort staat ook bekend als Shahi Qila.

Shalimar Gardens

De Shalimar Gardens werden aangelegd door de bekende Mogol-keizer Sjah Jahan. Hij deed dit in 1641. Nog steeds kun je hier drie terrassen zien met talloze bomen, waaronder cipressen, maar ook fruitbomen. Het meest opvallend zijn de grote siervijvers met ruim 400 fonteinen. Ook Shalimar Gardens is uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Wazir Khan Moskee

De Wazir Khan Moskee in Lahore.

De Wazir Khan Moskee is bijzonder fraai. Hij stamt uit de 17e eeuw en werd gebouwd door Shah Jahan. De Wazir Khan Moskee is nog in een goede staat. Vergeet ook niet het interieur te bekijken. Ook de Shahi Hammam baden horen hierbij. Daarnaast heeft de moskee diverse winkels. Je kunt dus shoppen bij de Calligrapher’s Bazaar.