blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Fajã dos Padres

Unieke locatie die alleen per kabelbaan of boot bereikbaar is

Fajã dos Padres is een bijzondere locatie op het eiland Madeira. Deze baai is ideaal als je op zoek bent naar een moment van rust op het eiland. Het strand, de verschillende accommodaties en een heerlijk strandrestaurant zijn alleen te bereiken per kabelbaan en per boot. Deze plantage heeft daardoor een heerlijke afgelegen sfeer. Die door de vele bloemen bijna tropisch aan doet. Het is een heerlijke plek om te onthaasten. Dit zijn de beste tips om Fajã dos Padres te bezoeken.

Het bijzondere Fajã dos Padres ligt in een afgelegen baai op Madeira. Op deze plantage groeien bananen, maar ook wijnstruiken en talloze andere vruchten en planten. Je kunt hier wandelen, overnachten en lekker eten in het restaurant aan het strand. Als je er bent kun je enkele bezienswaardigheden van Fajã dos Padres ontdekken.

De kabelbaan

De lift van Padres dos Dios. ©Corno van den Berg

De kabelbaan van Fajã dos Padres loopt van de drukke weg Padre António Dinis Henriques. Je bent met deze bijzondere lift in vier minuten beneden, maar het is feitelijk een andere wereld. Je reist ongeveer 250 meter naar een baai, waarbij je uitkijkt over de zee. Door het raam zie ik in de verte de kust van Madeira.

Het restaurant

Het pad gaat links langs de kust met rotsen naar een restaurant. Waar met name lokale gerechten worden geserveerd, waaronder zeevruchten als lapas en de wonderlijke diepzeevis espada. Je zit onder palmbomen, terwijl je uitkijkt over het rotsstrand en de pier waar je met de boot kunt aanleggen.

De plantage

Wandelen door een bananenplantage. ©Corno van den Berg

Zodra ik uitstap voel ik me in een oase. Ik hoor krekels en vogels en zie talloze bloemen en planten. Overal is het groen van de vegetatie. Waaronder veel bananenbomen, maar ook heerlijke overhangende wijnstruiken en veel kruiden. Je kunt heerlijk door de plantage wandelen over diverse paden. Ik heb ze allemaal verkend en maakte veel foto’s.

De accommodaties

Je kunt overnachten op Fajã dos Padres. Er zijn diverse cottages alsook luxe appartementen. Ik heb het gedaan en rustiger alsook relaxter dan dit wordt het niet. En je zit aan de goede kant van het eiland voor een heerlijke zonsondergang. Dit is echt een oase om te ontdekken.
Meer informatie, prijzen en boeken

Meer artikelen over Madeira