Fajã dos Padres: Unieke accommodatie op Madeira - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Fajã dos Padres

Unieke locatie die alleen per kabelbaan of boot bereikbaar is

1,489

TOP 1.687

Fajã dos Padres is een bijzondere locatie op het eiland Madeira. Deze baai is ideaal als je op zoek bent naar een moment van rust op het eiland. Het strand, de verschillende accommodaties en een heerlijk strandrestaurant zijn alleen te bereiken per kabelbaan en per boot. Deze plantage heeft daardoor een heerlijke afgelegen sfeer. Die door de vele bloemen bijna tropisch aan doet. Dit is een heerlijke plek om te onthaasten.

Het bijzondere Fajã dos Padres ligt in een afgelegen baai op Madeira. Op deze plantage groeien bananen, maar ook wijnstruiken en talloze andere vruchten en planten. Je kunt hier wandelen, overnachten en lekker eten in het restaurant aan het strand. Dit zijn de bezienswaardigheden van Fajã dos Padres.

De kabelbaan

De kabelbaan van Fajã dos Padres loopt van de drukke weg Padre António Dinis Henriques. Je bent met deze bijzondere lift in vier minuten beneden, maar het is feitelijk een andere wereld. Je reist ongeveer 250 meter naar een baai, waarbij je uitkijkt over de zee. Door het raam zie ik in de verte de kust van Madeira.

De lift van Padres dos Dios. ©Corno van den Berg

Het restaurant

Het pad gaat links langs de kust met rotsen naar een restaurant. Waar met name lokale gerechten worden geserveerd, waaronder zeevruchten als lapas en de wonderlijke diepzeevis espada. Je zit onder palmbomen, terwijl je uitkijkt over het rotsstrand en de pier waar je met de boot kunt aanleggen.

De plantage

Zodra ik uitstap voel ik me in een oase. Ik hoor krekels en vogels en zie talloze bloemen en planten. Overal is het groen van de vegetatie. Waaronder veel bananenbomen, maar ook heerlijke overhangende wijnstruiken en veel kruiden. Je kunt heerlijk door de plantage wandelen over diverse paden. Ik heb ze allemaal verkend en maakte veel foto’s.

Wandelen door een bananenplantage. ©Corno van den Berg

De accommodaties

Je kunt overnachten op Fajã dos Padres. Er zijn diverse cottages alsook luxe appartementen. Ik heb het gedaan en rustiger alsook relaxter dan dit wordt het niet. En je zit aan de goede kant van het eiland voor heerlijke een zonsondergang. 

Meer informatie: fajadospadres.com

Dolfijnen excursie op Madeira

Dolfijnen excursie op Madeira
Een dolfijnen excursie met een boot op Madeira. Deze boottocht heeft een bijna honderd procent slagingskans om dolfijnen te zien. Waarbij je ook nog eens kans hebt op walvissen, al moet je daar meer geluk voor hebben. En, je mag met de dolfijnen zwemmen. Dit kan alleen als de dieren rustig zijn, dan komen ze zelfs nieuwsgierig naar je toe.
Lees verder

alle 29 artikelen over Portugal

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.