Waarom moet ik hier heen?

Fajã dos Padres is een afgelegen baai op Madeira. Op deze plantage groeien bananen, maar ook wijnstruiken en talloze andere vruchten en planten. Je kunt hier wandelen, overnachten en lekker eten in het restaurant aan het strand.

Fajã dos Padres is een bijzondere locatie op Madeira. Deze baai is ideaal als je op zoek bent naar een moment van rust op het eiland. Het strand, de verschillende accommodaties en een heerlijk strandrestaurant zijn alleen te bereiken per kabelbaan en per boot. Deze plantage heeft daardoor een heerlijke afgelegen sfeer.

De kabelbaan:

De kabelbaan van Fajã dos Padres loopt van de drukke weg Padre António Dinis Henriques. Je bent in vier minuten beneden, maar het is feitelijk een andere wereld. Je reist ongeveer 250 meter naar een baai, waarbij je uitkijkt over de zee. Door het raam zie ik in de verte de kust van Madeira.

De lift van Fajã dos Padres.
De lift van Fajã dos Padres. Corno van den Berg

Het restaurant

Het pad gaat links langs de kust met rotsen naar een restaurant. Waar met name lokale gerechten worden geserveerd, waaronder zeevruchten als lapas en de wonderlijke diepzeevis espada. Je zit onder palmbomen, terwijl je uitkijkt over het rotsstrand en de pier waar je met de boot kunt aanleggen.

De plantage

Zodra ik uitstap voel ik me in een oase. Ik hoor krekels en vogels en zie talloze bloemen en planten. Overal is het groen van de vegetatie. Waaronder veel bananenbomen, maar ook heerlijke overhangende wijnstruiken en veel kruiden. Je kunt heerlijk door de plantage wandelen over diverse paden. Ik heb ze allemaal verkend en maakte veel foto’s.

Wandelen door een bananenplantage op Fajã dos Padres.
Wandelen door een bananenplantage op Fajã dos Padres. Corno van den Berg

De accommodaties

Je kunt overnachten op Fajã dos Padres. Er zijn diverse cottages alsook luxe appartementen. Ik heb het gedaan en rustiger alsook relaxter dan dit wordt het niet. En je zit aan de goede kant van het eiland voor heerlijke een zonsondergang.

Meer informatie: fajadospadres.com

Corno’s reistips:

Een vakantie op Madeira kun je eenvoudig zelf regelen. Echter, een georganiseerde reis heeft ook zijn voordelen. Hierbij een aantal handige tips om je vakantie te boeken.

Lees ook Mijn Reisverhalen over Madeira:

Wandelen op Madeira

Ik ga dagenlang wandelen op het bloemeneiland Madeira. Langs de kust, langs de beroemde levadas en naar een bergtop.

Reisverhaal

Ik ga voor de tweede keer naar Madeira, ditmaal vooral om te wandelen. Waarbij ik zo'n beetje het gehele eiland over ga. Van de kust omhoog naar de bergpieken. En weer terug.


Eten en drinken op Madeira

Het Portugese eiland heeft talloze gerechten en drankjes die je moet proberen.

Reisverhaal

Voor de tweede keer reis ik af naar Madeira. Om te wandelen, maar ook om de keuken van Madeira opnieuw te ontdekken. Met wonderlijke vissen, heerlijke drankjes en meer. Wat een heerlijk eiland. Lees hier


Madeira: Zo mooi heb je het eiland nog nooit gezien

Madeira wordt bloemeneiland genoemd. En ietwat oubollig. Ik ga kijken of het terecht is. Al snel tref ik de ongekend ruige kant aan.

Reisverhaal
Madeira

Madeira wordt vaak bloemeneiland genoemd. Waardoor het eiland van 57 bij 22 km een ietwat oubollig karakter heeft gekregen. Ik ga kijken of het terecht is. Al snel tref ik de ongekend ruige kant aan. Ideaal voor wandelaars, natuurliefhebbers en...


Porto Santo; vergeten eiland naast Madeira

Madeira is bekend bij veel reizigers. Maar ken je het naastgelegen Porto Santo ook? Met heerlijke goudgele stranden...

Reisverhaal

Madeira kennen veel reizigers. Maar ken je Porto Santo ook? Een heerlijk eilandje met goudgele stranden. Waar Christoffel Columbus trouwde en waar stervoetballer Ronaldo veel van zijn jeugd doorbracht. En nu ik.

Eilanden