Madeira: De 10 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Madeira

Portugees eiland dat veel wilder is dan vaak wordt verwacht

Madeira bestaat uit 4 kleine eilanden die behoren tot Portugal. Het eiland is 57 bij 22 km groot. De eilandengroep is eigenlijk een archipel en ligt voor de noordwestelijke kust van Afrika. Hierdoor is het eigenlijk altijd lekker weer en is het eiland het gehele jaar te bezoeken.

Door veel bezoekers wordt Madeira vaak bloemeneiland genoemd. Waardoor het eiland een ietwat oubollig karakter heeft gekregen. Maar wie het eiland bezoekt wordt aangenaam verrast; er is ook een wilde kant met steile kliffen, bossen, watervallen en rivieren die je zelf eenvoudig kunt verkennen.

Ruwweg drie soorten toeristen reizen naar Madeira: wandelaars, bloemenliefhebbers en levensgenieters. Die ontmoeten elkaar geregeld, letterlijk en figuurlijk. Want de natuur op het eiland is indrukwekkend, er zijn honderden wandelpaden en de levensgenieters zoeken vooral het heerlijke eten en rijden op hun gemak met een auto door het land.

Madeira en ook Porto Santo kent een zeer mild klimaat. De temperatuur ligt vrijwel altijd tussen de 16 °C en 22 °C. Waardoor je het eiland het gehele jaar goed kunt bezoeken.

Traditionele huisjes in Santana. ©Corno van den Berg

De uitdrukking vier seizoenen in een dag slaat op deze twee eilanden. Het regent hier geregeld, maar daarna breekt de zon vaak weer door. En ruikt alles heerlijk fris. Wat ook perfect is voor foto’s, want dan zijn de kleuren opvallend fris.

Ruige natuur

Het kilometerslange strand van Porto Santo. ©Corno van den Berg

Door regenwater en laaghangende wolken is overal uitbundige natuur te vinden. Met veel wilde alsook geïmporteerde bloemen. De ruige kust bestaat voornamelijk uit steile rotswanden waar zandstranden schaars zijn. Mede daarom kent Madeira geen massatoerisme. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong. De hoogste berg is de Pico Ruivo (1.862 m).

Wie op het eiland rond loopt begrijpt waarom veel Engelsen hier al decennia geleden naar toe verhuisden. De natuur is heerlijk.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Portugal

Lees mijn Tips