Anse Marron Wandeling

Mooiste wandeling van de Seychellen

De Anse Marron wandeling is een hoog gewaardeerde wandeling op de Seychellen. Je kunt deze 8,7 kilometer lange hike doen op het beroemde eiland La Digue. De wandeling duurt een dag, waarbij je bij Anse Marron een verse lunch krijgt. Ik heb deze wandeling op de La Digue met een gids gedaan en vond het de leukste excursie van de Seychellen. Dit zijn de beste tips voor de Anse Marron wandeling.

De Seychellen staan niet bekend als wandelparadijs. De eilanden zijn vooral geliefd vanwege de vele goudgele stranden, de rode rotsen en het heldere blauwe water. Dat trouwens ook opvallend warm is. Je loopt door regenwoud, klimt over de beroemde grote rotsen van de Seychellen naar diverse stranden. Waar je op je gemak lekker kunt zwemmen. De Anse Marron hike laat het mooiste van La Digue zien.

Bekijk mijn video

Al mijn nieuwe reisvideo's zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal

De route van de Anse Marron Wandeling

Het hoogtepunt is het strand van Anse Marron. Daarnaast doe je diverse andere verlaten stranden aan. Je wandelt door regenwoud, maar moet ook klimmen over talloze grote rotsen en bukken onder laaghangende palmbomen en struiken. Het is een heerlijke en vooral actieve wandeltocht. Ik heb deze wandeling met een gids gedaan, waarbij ik talloze vogels en andere dieren heb gezien.

Een van de stranden op de Anse Marron trail. ©Corno van den Berg

Waar begint de Anse Marron Wandeling?

Er zijn twee routes. De kortere route begint op de weg naar Grand Anse Beach. Vlak voor de Grand Anse Beach Bar ga je het bos in om uit te komen bij een strand met Roche Anaïs. Deze route is populairder en veel eenvoudiger te doen. Vergis je niet, je moet nog steeds over rotsen klauteren en smalle doorgangen nemen. Deze wandeling duurt een halve dag, maar met alle stops ben je een hele dag onderweg.

De langere route van de Anse Marron wandeling met een gids begint in het zuidoosten van het eiland La Digue. Bij Anse Fourmis eindigt de weg abrupt en loopt een paadje de heuvel op. Deze wandeling duurt een hele dag en is voor meer ervaren wandelaars. Zorg ervoor dat je vooraf weet welke route je wilt nemen.

Beginpunt van de Anse Marron Wandeling

Ik ontmoette de gids bij de L'Union Station, dat de ingang is voor het beroemde Anse Source d’Argent. Maar in plaats van naar het beroemde strand te lopen gingen we met een vierwielaangedreven auto naar de Grand Anse Beach Bar. Ik liet mijn fiets achter, die ik later weer kan ophalen vanuit het eindpunt Anse Source D'argent.

Vandaar liepen we door het regenwoud naar de kust, om vervolgens van strand naar strand te lopen. Al was het soms meer klimmen en klauteren. Er is soms geen vaste route, omdat palmbomen en andere bomen omvallen. Ook over de diverse rotspartijen zijn geen vaste routes, dus kijkt de gids eerst wat de beste route is. 

Anse Marron

Een stop op de Anse Marron Trail. ©Corno van den Berg

Anse Marron is een uniek strand dat alleen te voet te bereiken is. Het bijzondere is dat het een natural pool is, dit is een natuurlijk zwembad. Opvallend hoge stenen beschermen het strand, zodat je weinig tot geen golven hebt. Maar het is ook vooral prachtig en karakteristiek voor de schoonheid van de Seychellen.

Het heldere water is lekker warm en zit vol met vis. Snorkelen is een leuke excursie dus je kunt een masker meenemen. De golven worden gebroken door de rotsen, dus je hebt opvallend kalm water. Daarnaast zijn de vissen niet schuw, ze komen vaak erg dichtbij.

Anse Pierrot

De schoonheid van Anse Pierrot. ©Corno van den Berg

Na Anse Marron loop je over rotsen naar Anse Pierrot. Het uitzicht op de ongekend hoge rotsen behoort tot het mooiste van de Seychellen. Er is een grote kans dat je hier door het water moet waden langs de rotsen om verder te komen. maar kijk ook goed om je heen, want deze plek is magisch mooi.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Anse Source d’Argent

De schoonheid van Anse Source d’Argent. ©Corno van den Berg

De wandeling eindigt bij Anse Source d’Argent, een van de beroemdste stranden ter wereld. Hier kun je in de diverse baaitjes nog wat relaxen, een koel drankje kopen of simpelweg gaan zwemmen. Dit strand is wel een stuk drukker dan de stranden waar je eerder was. Maar het is perfect om de vermoeide benen wat rust te geven en het zweet van je af te spoelen.

Lees mijn artikel over Anse Source d’Argent

Overnachten op La Digue

Op het eiland vindt je talloze gezellige hotels, hostels en knusse bed & breakfasts. Je vindt ze zowel in en rond het dorp La Digue als er buiten. De meeste plekken om te slapen zijn niet duur. Ik heb op mijn rondreis over de Seychellen in diverse hotels geslapen. Het is wel handig om op tijd te boeken, veel ervan zijn vaak volgeboekt. Denk daarbij aan de weekenden en de diverse vakantieperiodes. 

Beste tijd voor de Anse Marron Wandeling

De middagtemperatuur ligt in de zomermaanden rond de dertig graden. In de winter daalt het kwik naar een gemiddelde van 24 graden Celsius. Let wel, de Seychellen hebben een omgekeerd seizoen vergeleken met ons. Hun zomer is dus onder winter. Het klimaat is meestal zeer aangenaam, al kan het erg warm worden. Daarom is het slim om vroeg op pad te gaan, zodat je de grootste hitte voor bent. Dan heb je extra veel tijd om in de zee af te koelen. 

Meer artikelen over de Seychellen