blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

La Digue

Eiland met het mooiste strand ter wereld

La Digue is een bijzonder eiland op de Seychellen. Het heeft volgens velen het mooiste strand ter wereld. Anse Source d’Argent is extreem fraai met goudgeel zand, palmbomen en granieten rotsen om het af te maken.

Fietsen op La Digue

Ik maakte een tocht per fiets over La Digue. Het eiland is erg vlak, zodat je hier makkelijk kunt fietsen. De weg voert voornamelijk langs de vele stranden, al fiets je soms ook door de bossen. Je komt talloze stranden tegen. die meestal verlaten zijn.

Let onderweg of je Seychellenreuzenschildpadden ziet, deze dieren leven hier in behoorlijke aantallen. Bovendien lopen ze soms gewoon op de weg, hou dit in de gaten.

Anse Source d’Argent

Zonsondergang op Anse Source d’Argent op La Digue. ©Corno van den Berg

Anse Source d’Argent is een bijzonder strand. Oorzaak: de granieten rotsen in allerlei vormen, de wuivende groene palmbomen, het kabbelende blauwe water en het zachte witte (of eigenlijk roze!) zand. Een waar kleurenspektakel dat nooit verveelt.

De meeste foto’s die je ziet van de stranden zijn gemaakt in vol daglicht. Daar is een reden voor. Rond het middaguur is door eb het meeste strand te zien. 

Tegen de avond komt het water verder landinwaarts en zie je veel minder strand. Waarbij het water tegen de rotsen aan klotst, terwijl ik hier in de middag nog op het strand lag. Gelukkig zijn er ook bredere stranden, waardoor je ook in de avond nog genoeg zand krijgt te zien. 

Beste tijd:

Er is eigenlijk geen beste tijd voor dit eiland. Het is altijd mooi. En er is altijd wel iets bijzonders te zien. De zonsondergang is hier sowieso perfect om mee te maken. Zorg dus dat je wat te drinken hebt (of koop wat ter plekke) en wacht rustig tot de zon in zee zakt. Kijk dan naar de rotsen; deze worden zowaar nog roder dan overdag.

Het is waarschijnlijk ook het meest gefotografeerde strand ter wereld. Neem de tijd voor dit strand, want veel mooier zul je ze op aarde niet tegen komen. Anderen vinden Anse Lazio op Praslin het mooist. Oordeel zelf op je reis over deze wonderlijke eilandengroep.