La Digue

Eiland met het mooiste strand ter wereld

La Digue is een bijzonder eiland op de Seychellen. Het heeft volgens velen het mooiste strand ter wereld. Anse Source d’Argent is extreem fraai met goudgeel zand, palmbomen en granieten rotsen om het af te maken. Maar La Digue heeft nog veel meer te bieden. In dit artikel geef ik je mijn tips voor de mooiste bezienswaardigheden en leukste excursies voor je bezoek aan het eiland.

Als je de Seychellen bezoekt maak je de keuze welke eilanden je graag wilt bezoeken. Veel bezoekers doen La Digue aan. Uit cijfers van het verkeersbureau blijkt dat veel bezoekers slechts een dagtrip maken of één nacht verblijven op het eiland. Wat zonde is, want juist La Digue heeft meer te bieden. Ik heb er drie nachten door gebracht om het eiland goed te kunnen verkennen. Waarbij ik de publiekstrekkers bezocht, maar ook minder bekende plekken. Ook deed ik er de mooiste wandeling van de Seychellen.

Fietsen op La Digue

Fietsen op La Digue. ©Corno van den Berg

De beste manier om het eiland te verkennen is per fiets. Je kunt op talloze plekken fietsen huren voor een dag. De meeste hebben een mandje op de fiets, zodat je eenvoudig een tas met spullen kunt meenemen. Denk daarbij aan eten en drinken, maar ook badkleding en een handdoek bijvoorbeeld. Het eiland is erg vlak, zodat je hier makkelijk kunt fietsen. De weg voert voornamelijk langs de vele stranden, al fiets je soms ook door de bossen. Je komt talloze stranden tegen, die meestal verlaten zijn. Ik heb talloze stops gemaakt om even simpelweg uit te rusten. Je kunt het eiland in een dag fietsen, waarbij je ook nog wat bars of cafés aan kunt doen. 

Anse Marron Trail

De schoonheid van Anse Marron. ©Corno van den Berg

De Anse Marron Trail is een hoog gewaardeerde wandeling op La Digue. En terecht, ik was zeer onder de indruk van de route, het terrein en de vele verlaten stranden die ik zag. Met als kers op de taart het Anse Marron strand, dat een natuurlijk zwembad is door de omliggende rotsen. De wandelroute is 8,6 kilometer lang en neemt je mee door het regenwoud. Onderweg heb je diverse stops, inclusief een lunch als je de excursie met gids boekt. Let wel, goed schoeisel is absoluut noodzakelijk omdat je veel moet klimmen en klauteren.

Lees mijn artikel over de Anse Marron Trail

Anse Source d’Argent

De schoonheid van Anse Source d’Argent. ©Corno van den Berg

Anse Source d’Argent is een bijzonder strand. De granieten rotsen zie je er in allerlei vormen, net als de wuivende groene palmbomen, het kabbelende blauwe water en het zachte witte zand. Een waar kleurenspektakel dat nooit verveelt. Het strand staat in elke Top Tien van mooiste stranden ter wereld, soms zelfs op de 1e plaats. Oordeel zelf of het terecht is.

Lees mijn artikel over Anse Source d’Argent

L'Union Estate Park

L'Union Estate Park is een historische site met een oude kokosoliefabriek en voormalige plantage voor het kweken van vanilla. Het traditionele Creoolse huis is nog steeds sierlijk, dit geldt zeker ook voor het interieur. Het L'Union Estate Park is ook de toegangspoort tot het strand van Anse Source d'Argent. Het gevolg is dat je toegang moet betalen, dit kan ter plekke.

Grand Anse en Petite Anse

Uitkijken over Grand Anse en Petite Anse. ©Corno van den Berg

La Digue heeft diverse andere stranden die de moeite waard zijn. Andere mooie stranden die vaak opvallend  rustiger zijn hebben ook fraaie namen als Grand Anse en Petit Anse. Deze stranden liggen in het zuiden van het eiland en zijn perfect voor ontspanning en snorkelen. Je kunt ze relatief eenvoudig bereiken via een wandelpad. De Grand Anse Beach Bar ligt aan het strand en is zeer geschikt voor een drankje en een kleine hap. 

Anse Coco

Anse Coco is een andere geheimtip. Het is een afgelegen en fraai strand in het zuidoosten van La Digue. Ook hier vind je een natural pool, oftewel een natuurzwembad. Hierdoor heb je minder tot geen last van golfslag en kun je heerlijk relaxen in het water. Je kunt het bereiken via een wandeling van ongeveer een klein uur vanaf Grand Anse en Petite Anse.

Overnachten op La Digue

Het eiland heeft talloze kleinschalige hotels, hostels en Bed & Breakfasts. Die ook nog niet te duur zijn. Je vindt ze zowel in en rond het dorp La Digue als er buiten. Ik heb beiden gedaan, omdat ik ook de rust wilde ervaren. Zorg wel dat je op tijd boekt, het merendeel is snel volgeboekt. Dit geldt vooral voor de weekenden en de vakantieperiodes.   

Mijn favoriet is Buisson Guesthouse

Veuve Special Reserve

Het vrouwtje (links) en het mannetje van de Seychellenparadijsmonarch. ©Corno van den Berg

Een natuurreservaat dat de thuisbasis is van de zeldzame Seychellenparadijsmonarch, het mannetje van deze vogel heeft een opvallende lange staart. De vogel komt alleen op de Seychellen voor en was in de jaren zestig zo goed als uitgestorven. Als gevolg hiervan werd een deel van La Digue tot natuurreservaat uitgeroepen. De lokale bevolking noemt deze vogel 'Veuve'. Hier komt de naam Veuve Nature Reserve vandaan. Als je gaat wandelen op het eiland kun je deze zeer fraaie vogel tegen komen, zijn lange staart is opvallend goed te zien.

Nid d'Aigle

Met 333 meter is Nid d'Aigle het hoogste punt op La Digue.  Het is een geweldige plek voor wandelaars. Het pad is niet moeilijk en brengt je geleidelijk omhoog. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland en kun je de omliggende eilanden Félicité en Praslin zien liggen. Ook heb je zicht op talloze kleinere eilanden. Het vertrekpunt voor de wandeling naar de top begint in La Passe. Er loopt een weg naar boven, dus je kunt ook een taxi nemen.

De Nid D'Aigle Nature Trail is veel interessanter. Deze begint in Belle Vue in het oosten van het eiland. Via dit aangelegde wandelpad loop je in een uur omhoog. Daar vind je onder meer een restaurant voor wat verfrissingen. 

Eglise de La Digue

De Eglise de La Digue. ©Corno van den Berg

In het stadje zie je op weg naar Anse Source d’Argent een charmante kerk staan. Deze dateert uit de 19e eeuw en is te bezoeken. Ik hoorde er zingen toen ik in de namiddag voorbij fietste. Het is duidelijk een belangrijk cultureel en religieus centrum op het eiland.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Snorkelen en duiken bij La Digue

Snorkelen bij de Seychellen.

Bij bijna alle stranden ligt een koraalrif. Je kunt simpelweg het water inlopen met je snorkelmasker en flippers om de vele vissen te zien. De onderwaterwereld van de Seychellen is erg rijk. Ook zijn er excursies met speciale boten naar de beste plekken om te snorkelen rondom de eilanden. Ik heb meerdere van deze tochten gedaan en keek mijn ogen uit. Je kunt deze excursies vooraf online boeken, maar ook ter plekke regelen bij de diverse aanbieders van deze trips.

Beste tijd

Er is eigenlijk geen beste tijd voor dit eiland. Het is altijd mooi. En er is altijd wel iets bijzonders te zien. De zonsondergang is hier sowieso perfect om mee te maken. Zorg dus dat je wat te drinken hebt (of koop wat ter plekke) en wacht rustig tot de zon in zee zakt. Kijk dan naar de rotsen; deze worden zowaar nog roder dan overdag.

Meer artikelen over de Seychellen