Anse Source d’Argent

Mooiste strand van de Seychellen

Anse Source d’Argent wordt keer op keer verkozen tot het mooiste strand van de Seychellen. Je vindt dit strand op het eiland La Digue. Sterker nog, de witte zandstranden, het felblauwe water en grote granieten rotsblokken staan vaak in de Top Tien van mooiste stranden ter wereld. Er is een fraaie dagexcursie waarbij je verlaten strandjes aandoet en je hike afsluit bij Anse Source d’Argent. Door de populariteit kan het druk worden met bezoekers. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. Dit zijn de bezienswaardigheden van het strand Anse Source d’Argent.

Het strand wordt omgeven door granieten rotsformaties die dramatisch uit de oceaan oprijzen. Het kalme, heldere water van Anse Source d'Argent is perfect om te zwemmen en te snorkelen. Je ziet opvallend veel kleurrijke vissen voorbij komen. Langs de kustlijn groeien talloze palmbomen, die voor schaduw en verkoeling zorgen. Ook zie je andere tropische vegetatie met her en der bloemen, waardoor je je in een paradijs waant. Het mooie aan Anse Source d’Argent is dat er diverse baaitjes zijn, die elk net even anders zijn.

De vele bezoekers

Door sociale media is Anse Source d’Argent een populaire toeristische bestemming geworden. Het kan hier druk zijn met dagjesmensen die op het strand liggen. Desondanks behoudt Anse Source d'Argent nog steeds zijn natuurlijke schoonheid merkte ik. Zeker als je vroeg in de ochtend of namiddag gaat. Dan vermijd je de meeste andere bezoekers. 

Foto's en video's maken

Het beroemde strand van Anse Source d'Argent op de Seychellen. ©Corno van den Berg

De meeste foto’s die je ziet van de stranden zijn gemaakt in vol daglicht. Daar is een reden voor. Rond het middaguur is door eb het meeste strand te zien. Tegen de avond komt het water verder landinwaarts en zie je veel minder strand. Waarbij het water tegen de rotsen aan klotst, terwijl ik hier in de middag nog op het strand lag. Gelukkig zijn er ook bredere stranden, waardoor je ook in de avond nog genoeg zand krijgt te zien.

Entreekaart voor Anse Source d’Argent

Lang was het strand gratis te bezoeken, maar die tijd is voorbij. Om het strand tegenwoordig te bereiken, moet je een toegangsbewijs kopen voor het L'Union Estate. Dat kan bij de ingang. Dit is een historisch museum vol met cultureel erfgoed. Van daaruit loop je zo naar Anse Source d’Argent.

L'Union Estate

L'Union Estate was oorspronkelijk een kokos- en vanilleplantage, die een cruciale rol speelde in de economie van de Seychellen tijdens de koloniale periode. Je krijgt een idee van de traditionele levensstijl op de plantages. De grootste attractie is een oude oven voor kopra. Kopra is het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot. Bij het proces wordt de bast verwijderd, in stukken gebroken en het vruchtvlees gedroogd. Kopra is vooral bekend als een van de grondstoffen voor margarine. Ook kun je een oude vanillefabriek bezoeken. Tegenwoordig wordt L'Union Estate nog steeds gebruikt voor landbouwdoeleinden, zij het op kleinere schaal

Anse Marron Wandeling

De schoonheid van Anse Marron. ©Corno van den Berg

Ik hoorde van een bijzondere wandeling die eindigt bij Anse Source d’Argent. De Anse Marron Hike begint in het zuidoosten van het eiland La Digue. Het hoogtepunt is het strand van Anse Marron, dat een natural pool is. Daarnaast doe je diverse andere verlaten stranden aan. Je wandelt door regenwoud, maar moet ook klimmen over talloze grote rotsen en bukken onder laaghangende palmbomen en struiken. Het is een heerlijke en vooral actieve hike. Ik heb deze wandeling met een gids gedaan, waarbij ik talloze vogels en andere dieren heb gezien.

Lees mijn artikel over de Anse Marron Wandeling

Overnachten op La Digue

Op het eiland vindt je talloze kleinschalige hotels, hostels en knusse bed & breakfasts. De meesten zijn nog redelijk goedkoop. Je vindt ze zowel in en rond het dorp La Digue als er buiten. Ik heb op mijn rondreis over de Seychellen beiden gedaan, omdat ik ook de rust wilde ervaren. Zorg wel dat je op tijd boekt, het merendeel is vaak volgeboekt. Dit geldt vooral voor de weekenden en de vakantieperiodes. 

Seychellenreuzenschildpadden

Een reuzenschildpad op zoek naar grassprietjes. ©Corno van den Berg

Een van de trekpleisters van L'Union Estate is de kolonie Seychellenreuzenschildpadden die daar leeft. Deze majestueuze dieren zijn een populaire attractie voor de meeste bezoekers. Let wel, de schildpadden zitten gevangen, maar kunnen wel van dichtbij worden bekeken. Zodat je een goede foto of video kunt maken van deze intrigerende dieren.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Meer artikelen over de Seychellen