Waarom moet ik hier heen?

Het Spaanse voetbal herbergt de grootste voetballers op aarde. Met teams die zowel in Europa als op de rest van de wereld toonaangevend zijn en veel prijzen winnen. Waaronder Real Madrid en het iets kleinere broertje Atletico Madrid.

Real Madrid is de meest bekende voetbalclub ter wereld. Tot in de uithoeken van de aarde kennen ze spelers, of in ieder geval voormalige spelers. Een wedstrijd bijwonen in het Estadio Santiago Bernabéau, ook al is het ‘maar’ voor de Spaanse competitie, is een belevenis. De andere bekende club in de stad is Atletico Madrid.

Rond het Bernabeau zijn diverse barretjes en restaurants waar je de sfeer vooraf al kunt proeven. Het is overigens ook mogelijk een stadiontour te volgen op de dagen dat er niet wordt gevoetbald. Let vooral op de enorme prijzenkast van Real, die spreekt boekdelen.

Meer informatie:
www.realmadrid.com
en.atleticodemadrid.com

Corno’s reistips:

Je kunt vrij makkelijk online kaarten voor voetbalwedstrijden kopen. Je moet dan wel zelf je overtocht en hotel nog boeken. Je kunt ook kiezen voor compleet verzorgde voetbalreizen. Als er tijdens jouw bezoek aan Madrid geen wedstrijden zijn, kun je toch een kijkje in het stadion nemen.

Voetbal