Maak het voetbal van Madrid mee

Een wedstrijd zien van Real Madrid of Atletico Madrid is een ervaring

Real Madrid in de stad Madrid is de meest bekende voetbalclub ter wereld. Tot in de uithoeken van de wereld kennen ze spelers. Of in ieder geval voormalige spelers. Een wedstrijd bijwonen in het Estadio Santiago Bernabéau, ook al is het ‘maar’ voor de Spaanse competitie, is een belevenis. De andere bekende club in de stad is Atletico Madrid.

Het Spaanse voetbal herbergt een aantal van de grootste voetballers op aarde. Met teams die zowel in Europa als op de rest van de wereld toonaangevend zijn en veel prijzen winnen. Waaronder Real Madrid en het iets kleinere broertje Atletico Madrid.

Rond het Bernabeau zijn diverse barretjes en restaurants waar je de sfeer vooraf al kunt proeven. Het is overigens ook mogelijk een stadiontour te volgen op de dagen dat er niet wordt gevoetbald. Let vooral op de enorme prijzenkast van Real, die spreekt boekdelen. 

Ook Atletico Madrid is bekend. En het is ook een populaire club om daar een wedstrijd van te zien. Waarbij je de wedstrijd goed kunt combineren met een bezoek aan de stad Madrid. 

Zo regel je een wedstrijd in Madrid

Het is tegenwoordig erg makkelijk te regelen, waarbij je zowel tickets voor de wedstrijd koopt, alsook een hotel en een vlucht. 

Natuurlijk kun je ook alles zelf doen, maar dat kost meer tijd. En is vaak niet goedkoper. Ik heb het geprobeerd, maar kocht uiteindelijk toch een complete reis. zodat ik me helemaal op de wedstrijd kon richten.

Lekker overnachten in Madrid

De stad is perfect voor een stedentrip, om alles te kunnen zien heb je meerdere dagen nodig. Je kunt in de meeste wijken van Madrid genoeg hotels en appartementen vinden. Deze kun je eenvoudig online boeken. Zorg wel dat je op tijd boekt, anders zitten de meeste vol.

Mijn Tips

Alle tips voor Spanje

Lees mijn tips

alle 41 artikelen over Spanje

Bekijk alle artikelen