Tibidabo

Een berg waar je heerlijk uitkijkt over Barcelona en haar groene omgeving

Tibidabo is een 512 meter hoge berg die aan de rand van Barcelona ligt. Vanaf de top heb je goed zicht op Barcelona en haar groene omgeving. Bovenop staat de kerk Iglesia del Sagrat Cor. Zowel de decoratie als de naam van deze kerk lijken op de Sacré Coeur in Parijs.

Dit is de hoogste heuvel aan de rand van Barcelona. De heuvel Tibidabo behoort tot de bergketen Serra de Collserola. Daarnaast is een bezoek aan de Iglesia del Sagrat Cor, de kerk van het heilige hart, zeker de moeite waard. Door de kerk op de top is dit een bijzondere plek.

Je krijgt hier een heerlijk uitzicht over de stad. Als je van attractieparken houdt kun je het Parque de Atracciones del Tibidabo bezoeken. En eerlijk is eerlijk het is wel een wonderlijke mix. Wat je vanzelf zult merken als je Tibidabo bezoekt.

Tibidabo in de avond.

Iglesia del Sagrat Cor

De kerk lijkt oud, maar is nog relatief jong. Pas in 1902 startte architect Enric Sagnierde de bouw van de neo gothische kerk. Hij bouwde de kerk rondom een klein kapelletje dat er al stond. Het was 60 jaar later was het vervolgens zijn zoon, Josep Maria Sagnier, die de bouw voltooide. In de kerk kun je het kleine kapelletje nog steeds zien.

Het interieur van de Iglesia del Sagrat Cor op Tibidabo.

De kerk kun je bereiken via de twee grote trappen aan de voorzijde. Een verrassend element is de lift in de kerk die je voor een paar euro naar 560 meter hoogte brengt. Om een nog grootser uitzicht over Barcelona en omgeving te hebben.

Het uitzicht vanaf Tibidabo op Barcelona.

Maar je kunt nog hoger komen; met de trap kun je nog verder klimmen naar 575 meter hoogte. Je staat dan net onder het Jezusbeeld bovenop de kerk. Waardoor dit de beste plek is voor een foto van Barcelona.

Parque de Atracciones del Tibidabo

Dit pretpark bestaat reeds 100 jaar en is ingedeeld in verschillende levels met 30 verschillende attracties. Level 1 bevindt zich onderaan de heuvel en level 6 is dus op de top.

De achtbaan op Tibidabo.

Uiteraard zijn op level 6 de attracties waarmee je goed uitzicht hebt zoals het reuzenrad en de vliegtuigattractie waarbij je rond de berg zoeft. Tenzij je last van hoogtevrees hebt. Ook is er een achtbaan. Level 6 wordt dan ook wel The Sky Walk genoemd. Waardoor dit ook een goede plek is voor foto’s.

Overnachten in Barcelona

Ik ben vijf keer in Barcelona geweest, waarbij ik sliep in diverse hotels. Die varieerden van boetiek tot luxe, maar wel altijd in de leukste wijken. Naast het centrum is dit La Barceloneta, Eixample en Gracia, maar je kunt ook in de buurt van Tibidabo verblijven. Je kunt ook een appartement huren, wat vaak goedkoper is voor langere tijd. Boek wel op tijd, want deze stad is erg populair het gehele jaar door. En hoe minder tijd er is tussen je boeking en trip hoe duurder het vaak is.

Bekijk de leukste accommodaties in de stad of in de buurt van Tibidabo

Tibidabo bezoeken

De Funicular is een treintje dat je naar de top van de berg brengt. Een mooie rit omdat je dwars door het groene deel van de heuvel gaat. Je kunt eventueel ook de bus pakken die je vervolgens vanaf Plaça Catalunya in ca. 20 minuten er naar toe brengt.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Spanje

Lees mijn Tips

alle 41 artikelen over Spanje

Bekijk alle artikelen