Waarom moet ik hier heen?

Tibidabo is een 512 meter hoge berg die aan de rand van Barcelona ligt. Vanaf de top heb je goed zicht op Barcelona en haar groene omgeving. Bovenop staat de kerk Iglesia del Sagrat Cor. Zowel de decoratie als de naam van deze kerk, lijken op de Sacré Coeur in Parijs.

Tibidabo is de hoogste heuvel aan de rand van Barcelona. De heuvel Tibidabo behoort tot de bergketen Serra de Collserola.

Daarnaast is een bezoek aan de Iglesia del Sagrat Cor, de kerk van het heilige hart, zeker de moeite waard. Door de kerk op de top is dit een bijzondere plek. Met een heerlijk uitzicht over de stad. Als je van attractieparken houdt kun je het Parque de Atracciones del Tibidabo bezoeken. En eerlijk is eerlijk het is wel een wonderlijke mix. Wat je vanzelf zult merken als je Tibidabo bezoekt.

Tibidabo in de avond.
Tibidabo in de avond.

Iglesia del Sagrat Cor

De kerk lijkt oud, maar is nog relatief jong. Pas in 1902 startte architect Enric Sagnierde de bouw van de neo gothische kerk. Hij bouwde de kerk rondom een klein kapelletje dat er al stond. Het was 60 jaar later was het vervolgens zijn zoon, Josep Maria Sagnier, die de bouw voltooide. In de kerk kun je het kleine kapelletje nog steeds zien.

Het interieur van de Iglesia del Sagrat Cor op Tibidabo.
Het interieur van de Iglesia del Sagrat Cor op Tibidabo.

De kerk kun je bereiken via de twee grote trappen aan de voorzijde. Een verrassend element is de lift in de kerk die je voor een paar euro naar 560 meter hoogte brengt. Om een nog grootser uitzicht over Barcelona en omgeving te hebben.

Het uitzicht vanaf Tibidabo op Barcelona.
Het uitzicht vanaf Tibidabo op Barcelona.

Maar je kunt nog hoger komen; met de trap kun je nog verder klimmen naar 575 meter hoogte. Je staat dan net onder het Jezusbeeld bovenop de kerk. Waardoor dit de beste plek is voor een foto van Barcelona.

Parque de Atracciones del Tibidabo

Dit pretpark bestaat reeds 100 jaar en is ingedeeld in verschillende ‘levels’ met 30 verschillende attracties. Level 1 bevindt zich onderaan de heuvel en level 6 is dus op de top.

De achtbaan op Tibidabo.
De achtbaan op Tibidabo.

Uiteraard zijn op level 6 de attracties waarmee je goed uitzicht hebt zoals het reuzenrad en de vliegtuigattractie waarbij je rond de berg zoeft. Tenzij je last van hoogtevrees hebt. Ook is er een achtbaan. Level 6 wordt dan ook wel The Sky Walk genoemd. Waardoor dit ook een goede plek is voor foto’s.

Corno’s reistips:

Barcelona is een populaire stedentrip. Dit betekent dat het vaak druk is bij de bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld wachtrijen overslaan door online je toegangskaarten alvast te kopen. Ook zijn er genoeg aantrekkelijke combinatie deals online te vinden.

Waar ligt Tibidabo?

De Funicular is een treintje dat je naar de top van de berg brengt. Een mooie rit omdat je dwars door het groene deel van de heuvel gaat. Je kunt eventueel ook de bus pakken die je vervolgens vanaf Plaça Catalunya in ca. 20 minuten er naar toe brengt.