Galibi Nature Reserve

De beste plek om de grootste zeeschildpad ter wereld eieren te zien leggen

Galibi Nature Reserve in Suriname is een van de beste plekken ter wereld om de zeeschildpadden eieren te zien leggen. Het Natuurreservaat Galibi is vooral beroemd om de imposante lederschildpad. Dit is de grootste zeeschildpad op aarde. Daarnaast komen ook andere soorten hier aan land om hun eieren te leggen.

Tussen februari en augustus leggen op de stranden van Galibi diverse soorten zeeschildpadden hun eieren. Jij kunt dit natuurspektakel meemaken in de avond en of nacht. Dit is een unieke belevenis.

Een bijzondere excursie

Een excursie naar dit natuurspektakel is een belevenis op zich. Waarbij je met een lokale gids op pad gaat. Je kunt dan zien hoe de vrouwtjes het strand op klimmen om hun eieren te leggen. Waarvoor ze eerst een diepe kuil met hun poten graven.

Jonge lederschildpadden in Gabili in Suriname.

Of je kunt zien hoe de jonge dieren uit het ei kruipen. Waarna ze over het strand naar de zee kruipen. Hun weg is lang en zeker niet zonder gevaar. De dieren worden in Galibi al jaren goed beschermd.

De lederschildpad komt hier massaal aan land. Volgens geleerden komt bijna de helft van de totale populatie in deze regio aan land. Dit is zowel in het bekende Gabili als in het nabijgelegen Amana Natuurreservaat. 

Andere zeeschildpadden

Je hebt hier ook kans op andere zeeschildpadden die hier hun eieren leggen. Dit zijn de groene soepschildpad en de minder bekende warana.

Hoe boek ik een excursie in Gabili?

Vraag ter plekke naar de mogelijkheden om de zeeschildpadden te zien. Dit dorp ligt zo'n 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad Paramaribo.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Suriname

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen