Waarom moet ik hier heen?

The Rock in Zanzibar (Tanzania) ligt idyllisch op een koraaleiland in een azuurblauwe zee. Soms is het te voet bereikbaar, maar meestal alleen per boot. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de visgerechten die ze hier serveren ....

The Rock Restaurant op Zanzibar is een uniek restaurant in de wereld. Hij ligt idyllisch op een rots voor de kust van het eiland. Je kunt er lunchen, maar ook dineren. Op het menu staan veel visgerechten, waaronder kreeft. Het is ook een loungeplaats, al is de ruimte erg beperkt.

De rol van social media:

The Rock is de afgelopen jaren erg populair geworden. Met name door social media als Facebook en Instagram, waar talloze mensen hun foto’s op postten. Al helpt ook Tripadvisor een handje, door met name de locatie te roemen. Het eten bestaat voornamleijk uit vis en schelpdieren, niet geheel onverwacht. Het is zeker niet slecht, maar ‘niet speciaal’ volgens veel reviews.

De prijzen zijn door alle aandacht fors omhoog gegaan. Daarnaast is een tafeltje boeken nu een stuk lastiger geworden. In het verleden kon je hier gewoon binnen lopen, maar die tijd is geweest. Probeer de weekenden te vermijden, alsook de vakantieperiodes.

Zanzibar is een eiland voor de kust van Tanzania. Het is een populaire plek voor een zonvakantie. En dan is een bezoek aan The Rock eigenlijk wel een must. Bij eb kun je er gewoon naar toe lopen, bij vloed is een extreem kort tochtje met de boot noodzakelijk. Of je moet willen zwemmen in het warme water. Let wel op de rotsbodem, die kan zo maar erg scherp zijn.

Meer informatie: www.therockrestaurantzanzibar.com

Bekijk hieronder de foto’s van The Rock

The Rock is de attractie van Zanzibar
The Rock zanzibar locatie
The_Rock maaltijd zanzibar
The Rock vissers Zanzibar

Corno’s reistips:

Een rondreis door Tanzania wordt meestal afgesloten met Zanzibar. Zoals zon, zee en strand in combinatie met safari en meer. Je kunt de route van je reis zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Tanzania te regelen.

Rock Zanzibar
The Rock Zanzibar diner
The Rock Zanzibar restaraunt
The rock zanzibar bootje
The Rock Zanzibar
Zanzibar beste restaurant
The rock personeel