Channel Islands National Park

Ruige eilanden vol met dieren

Channel Islands National Park is een groep eilanden voor de kust van Los Angeles. Je kunt hier kamperen, wandeltochten maken, kajakken, snorkelen en duiken. Het is een van de minder bekende natuurgebieden in Californië. Maar dat is onterecht. 

In het relatief onbekende Channel Islands National Park is weinig te merken van het drukke stadsleven. De eilanden toren hoog boven de zee uit en zijn een favoriete plek voor allerlei dieren. Dit is een perfecte plek om de stilte te ervaren.

Channel Islands National Park is heerlijk ruig. Deze eilanden voor de westkust zijn het domein van veel dieren. En jij kunt het natuurgebied eenvoudig bezoeken. En hier bijvoorbeeld goed wandelen.

Meer van de helft van het beschermde gebied ligt onderwater. Dit heet het Channel Islands National Marine Sanctuary. Denk aan uitgestrekte kelpwouden waar talloze zeedieren in leven. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers.

Kajakken op de Channel Islands.

Het Channel Islands Nationaal Park bestaat uit vijf eilanden. Ze hebben prachtige namen. Dit zijn de beste tips en attracties voor Channel Islands National Park. Dat je opvallend makkelijk kunt ontdekken. Het is eenvoudig met de boot te bereiken. En je kunt op elk eiland kamperen. Lees hier mijn tips voor de beste bezienswaardigheden en excursies voor het Channel Islands National Park.

Santa Cruz

Santa Cruz is het grootste eiland. Slechts zo’n 25 % maakt deel uit van het nationaal park. De meest bekende plek is Potato Harbor, een baai met een klein strand.

Santa Rosa

White Sand Beach op Santa Rosa.

Ook Santa Rosa behoort tot de grotere eilanden. Het is in zijn geheel onderdeel van het nationaal park. Je kunt hier goed kajakken, wandelen en kamperen. Een van de mooiste plekken is White Sand Beach. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een hagelwit strand met rotsen erachter.

Santa Barbara

Santa Barbara is vooral bekend vanwege de grote kolonie Californische zeeleeuwen. En het is een broedplaats voor de uiterst zeldzame Scripps’ alk. Deze vogel komt hier nog in een redelijk groot aantal voor.

San Miguel

Noordelijke zeeberen op San Miguel.

San Miguel staat vooral bekend vanwege de kolonie van de Noordelijke zeebeer. Dit is een soort oorrob, waarvan de mannetjes meer dan 2 meter lang worden. En ruim 200 kilo wegen. Hun grootste vijand is de witte haai, die hier opvallend veel voorkomt.

Anacapa

Anacapa Arch op de Channel Islands.

Het eiland Anacapa is smal en klein. Toch is het erg populair. De reden is het beroemde Inspiration Point. Vanaf dit uitkijkpunt kijk je uit over Anacapa met in de achtergrond Santa Cruz Island en Santa Rosa Island. Wat de meest populaire foto is bij fotografen.

Daarnaast vind je hier Anacapa Arch, een natuurlijke boog in zee. Waar je met de boot naar toe kan. Meestal zie je honderden aalscholvers zitten op de boog.

De dieren van Channel Islands National Park

Sterker nog, het wordt weleens California’s Galapagos genoemd. Dit omdat hier dieren voorkomen die je verder nergens kunt vinden. Zoals de eilandvos (Urocyon littoralis), die je alleen op deze eilanden kunt zien. Deze opvallend kleine vos zie je vaak bij campings.

De eilandvos komt alleen op de Channel Islands voor.

Andere dieren die je hier veel ziet zijn dolfijnen, terwijl hier ook geregeld walvissen worden gespot. Waaronder de bultrug, blauwe vinvis en de grijze walvis.

Duiken bij Channel Islands National Park.

Er is tevens genoeg wild te spotten, denk aan zeehonden, zeeleeuwen, maar ook stinkdieren en heel veel vogels. Terwijl de onderwaterwereld erg rijk is. Duiken is dan ook een van de meest populaire excursies hier.

Meer informatie: www.nps.gov/chis

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen