Waarom moet ik hier heen?

Het klinkt bizar, maar Shark Valley in het noordwesten van de Everglades kun je fietsend (en wandelend) afleggen. Terwijl alligators langs de kant van de weg liggen te zonnen. En zij gaan niet aan de kant. Jij wel?

Fietsen Everglades

De naam Shark Valley is verwarrend. Je vindt hier geen ‘sharks’ (haaien), maar wel opvallend veel alligators. Het wandel- en fietspad is 24 km lang. Hou wel rekening met meerdere uren trappen, de brandende zon en natuurlijk de vele wilde dieren. Die niet echt onder de indruk van je zijn.

Op de fiets stappen hier is leuk. En anders. Deze excursie is ideaal voor foto’s en veel minder suffig dan het toeristentreintje (Shark Valley Tram) dat hier ook rijdt.

Beste video Shark Valley

Halverwege kom je bij een uitkijkpunt over dit immense moeras. Een goed moment om even uit te rusten in de schaduw. En om wat te eten en drinken.

Het is ook een goede plek om de talloze vogels te zien die in het moeras leven. Waaronder gieren, reigers en aalscholvers. En talloze kleine vogels, kijk maar.

Meer informatie: www.nps.gov/ever/planyourvisit/tram-road

Corno’s reistips:

De Everglades kent grofweg twee seizoenen: het droge ‘toeristenseizoen'(november tot en met mei) en het seizoen van de ‘muggen en zandvlooien’ (juni tot en met oktober). Het droge ‘toeristenseizoen’ betekent ook dat het druk kan zijn. Met name excursies kunnen al snel volgeboekt zijn. Hieronder een aantal handige tips om je bezoek te plannen. Let op: boek je excursie alvast online, weet je zeker dat je mee kunt.

Fietsen