Lake Michigan in de winter

Immens meer in Amerika dat bevriest in de winter

Lake Michigan is het op vier na grootste meer ter wereld. Het ligt in de Verenigde Staten, met onder meer steden als Chicago aan zijn oever. Het meer ligt tussen de staten Illinois, Indiana, Michigan en Wisconsin. Het ligt als enige van de vijf Grote Meren compleet op Amerikaans grondgebied.

Bijna elke winter bevriezen grote delen van het meer. Waarbij het extreem koud kan worden, zelfs -40 wordt wel gehaald. De mensen die in de regio zijn het gewend.

Het immense Lake Michigan bevriest jaarlijks voor een deel. Dit levert unieke beelden op van een bewegende ijsmassa, bevroren vuurtorens en een mist die als een danser over het ijs waait. 

Elk jaar verschijnen er foto’s en video’s van dit fenomeen die al snel viraal gaan. Met name van ijs dat gaat schiften, vreemde ijsbollen die aanspoelen, maar ook een ijskoude mist die over het ijs waait. 

Het meest bekend zijn echter de diverse vuurtorens die compleet bevroren raken. Wat prachtige natuurkunst oplevert. Met name de vuurtoren bij South Haven, die in het water staat is een populaire spot voor fotografen. Maar ook andere vuurtorens zitten onder het ijs en soms ook sneeuw.

Trend: IJs- en sneeuwtoerisme

In dit deel van Amerika is er zoiets als ‘wintertoerisme’, naast de standaard wintersport in de Rocky Mountains. In het naastgelegen Lake Superior liggen de Apostle Islands met grotten die in de winter veranderen in magische ijsgrotten. Terwijl de Niagara-watervallen in de winter ook gedeeltelijk bevriezen.

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen