blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Universal Studios Florida

Attractiepark rond beroemde films als Harry Potter, ET en meer

Universal Studios Florida is een wereldberoemd attractiepark in Orlando in de Verenigde Staten. Het is het eerste themapark van Universal en opende haar deuren in 1990. De gedachte is om bezoekers de bekende films van Universal te laten beleven. 

Het park is bekend van talloze attracties rond Harry Potter, The Minions, The Simpsons, E.T. en Jaws. Universal Studios Florida is een themapark waarbij snelheid en spanning centraal staan. Meer dan bijvoorbeeld bij Walt Disney World. En daarom kun je beiden goed combineren tijdens je vakantie.

Ondanks de vele achtbanen bestaat het leeuwendeel van het park uit shows. Let als je in het park rond loopt goed op: Hier lopen ‘characters’ uit de diverse films rond, net als bij de Disney attractieparken. Die graag op de foto willen. Mocht je dit leuk vinden kun je dit dus doen. En het is gratis.

Het begon in Orlando allemaal toen in 1971 Walt Disney World haar deuren opende. Het succes van Disney in Orlando heeft ook filmmaker Universal overgehaald hier immense attractieparken te bouwen. In 1990 opende de eerste haar deuren. Het zijn elkaars keiharde concurrenten, maar door de komst van Universal is de ‘attractiepark vakantie’ in Florida echt goed geïntroduceerd. Het hoofddoel van veel toeristen is om meerdere dagen in de diverse parken door te brengen. 

De meest recente aanwinst is The Wizarding World of Harry Potter, een aantal attracties rond Harry Potter. De laatste attractie die open ging is Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure, een achtbaan met Hagrid in een motor met zijspan in de hoofdrol. De wachtrij in de eerste dagen was maar liefst acht uur. Dit zijn de attracties van Universal Studios Florida.

The Wizarding World of Harry Potter in Universal Studios Florida.

The Wizarding World of Harry Potter

The Wizarding World of Harry Potter werd in 2014 geopend. Het heeft diverse attracties die vanaf dag een erg populair zijn bij de bezoekers. Naast Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure zijn dit Hogwarts Express – King’s Cross Station, The Knight Bus, Harry Potter and the Escape from Gringotts, Ollivanders en Knockturn Alley.

Production Central

Dit waren vroeger de studio’s van Nickelodeon en het is nu een themagebied rond bekende films. Met onder meer:

  • De 3D-simulator Despicable Me: Minion Mayhem
  • Shrek 4-D
  • Transformers: The Ride
  • Hollywood Rip Ride Rockit
  • Music Plaza stage

Hollywood

Zoals de naam doet vermoeden vind je hier replica’s van oude gebouwen die gebruikt zijn diverse films. Met veel winkels en restaurants. Alsook een paar attracties: Universal Orlando’s Horror Make-Up Show, Terminator2 3-D: Battle Across Time en Lucy – A Tribute.

New York

Dit themagebied geeft je het gevoel dat je in New York bent. Met ook hier attracties gebaseerd op bekende films. Waaronder: Revenge of the Mummy, TWISTER…Ride It Out en The Blues Brothers Show.

San Francisco

Ook hier is een themagebied waarbij het lijkt alsof je in San Francisco loopt. Met attracties als Beetlejuice Graveyard Revue en Disaster! A Major Motion Picture Ride…Starring You!

World Expo

Dit is een wat vreemde eend in de bijt. In dit deel van Universal Studios Florida vind je onder meer Men in Black: Alien Attack, Fear Factor Live, The Simpsons Ride en Kang & Kodos’ Twirl ‘n’ Hurl.

Woody Woodpecker’s KidZone

Dit themagebied is rond de grappige specht Woody Woodpecker genoemd en is vooral voor kinderen. Dit zijn de attracties: Animal Actors On Location, Woody Woodpecker’s Nuthouse Coaster, E.T. Adventure, A Day in the Park with Barney, Curious George Goes to Town en Fievel’s Playland.

Een van de vele attracties in Universal Studios Florida.

Universal Orlando Resort

Net als bij Disney kun je in het pretpark in sfeer overnachten. In het Universal Orlando Resort zijn talloze mogelijkheden om te slapen op het park. Met hoofddoel van toeristen om meerdere dagen in de diverse parken door te brengen.

Halloween Horror Nights

Universal Orlando's Halloween Horror Nights. ©Kevin Kolczynscki

Wie van griezelfilms houdt moet dit meemaken. Ook mensen die graag adrenaline voelen kunnen goed terecht bij de Halloween Horror Nights. Halloween valt officieel op 31 oktober, maar bij Universal krijgen de bestaande parken talloze extra attracties erbij in de weken rondom Halloween. Met spookhuizen en shows. Waarbij ‘characters’ uit de diverse thrillers en horrorfilms centraal staan. Een erg leuke aanvulling op het bestaande pakket van attracties, zeker in de avond als het donker wordt …

Voorkom een lange wachtrij en koop je entreetickets online:

Ga de Blue Man Group kijken

Disney heeft het Cirque du Soleil, maar Universal heeft de Blue Man Group. Deze groep opvallende mannen maken muziek, theater en cabaret. Op een unieke manier. Ook deze ‘groep’ heeft een groeiende schare aanhangers.

Meer informatie:
www.universalorlando.com

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen