Ruimtereis maken: De 10 Beste Tips - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Maak een ruimtereis

Volgens velen is dit de ultieme reis die je eens in je leven moet maken

Een ruimtereis maken. Het wordt steeds meer realiteit. Verschillende partijen komen geregeld in het nieuws dat er een testvlucht is gemaakt. Maar hoever zijn ze echt?

Het is de droom voor velen: De ruimte in. Het komt steeds dichterbij. De eerste testvluchten zijn geweest en het lijkt erop dat het komende jaren toch echt gaat gebeuren. Het zal duur zijn, maar ook ongekend mooi. Iets voor jou?

Het meest vergevorderd leken twee ruimtereisorganisaties te zijn; Het relatief onbekende XCOR Aerospace en Virgin Galactic van Sir Richard Branson. Maar in november 2017 ging XCOR failliet, waardoor sommige reiziger hun geld kwijt zijn geraakt. En het hele vertrouwne in het ruimtereizen een knauw heeft gekregen.

Virgin Galactic

Virgin Galactic heeft zijn vliegbasis op Necker Island, het privé-eiland van Branson, neergezet. Dit eiland behoort tot de Britse Maagdeneilanden in de Caribbean. Vanaf de speciale ‘space port’ zijn inmiddels verschillende testvluchten gemaakt. En met succes.

Wat kost een ruimtereis?

Het maken van een ruimtereis is niet goedkoop. Wil je bij de exclusieve club van toekomstige astronauten van Richard Branson horen ben je al bijna € 200.000 kwijt. Al krijg je dan wel meer dan alleen de ruimtevlucht. 

Op dit moment is het alleen mogelijk je in te schrijven om in de toekomst een ruimtereis te kunnen maken. Waarbij waarschijnlijk mensen met heel veel geld als eerste mogen (zogeheten VIP-vluchten) en daarna pas anderen.

Meer informatie: virgingalactic.com 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Activiteiten

Lees mijn Tips

alle 20 artikelen over Activiteiten

Bekijk alle artikelen