Waarom moet ik hier heen?

Wie reist bezoekt continenten. En een van de meest bijzondere is dat je alle zeven continenten aantikt. Veel reizigers zetten graag voet op alle continenten. Hoe ver ben jij al?

Wie de wereld over reist zet vanzelf voet op een van de zeven continenten. Je begint in Europa (logischerwijs), maar veel willen daarna andere culturen opsnuiven en proeven. En dan komt de moeilijke keuze.

Wat na Europa?

Waarnaar bijvoorbeeld een reis naar Afrika, Azië of Noord-Amerika op je Bucket List komt. Of al meteen een langere reis naar Zuid-Amerika of Oceanië (dat eigenlijk het werelddeel Australië heet, waartoe bijvoorbeeld ook Nieuw-Zeeland behoort).

Voor velen het zevende continent; Antarctica. Mike Howard

Ik raad je aan al deze continenten te bezoeken. En dan pas te zeggen; ik vind dit mijn favoriete continent en deze iets minder.

Vaak is het laatste werelddeel op de lijst Antarctica. En ja, dit is wel een van de allermooiste plekken op aarde. Waar het de gewoonte is om als je de eerste keer aan land gaat, je proost op alle zeven continenten.

Overigens is er nog weleens verwarring over bijvoorbeeld Midden-Amerika. Deze regio hoort geografisch gezien bij het werelddeel Noord-Amerika. Net als de Cariben overigens. Het Midden-Oosten bestaat ook niet als continent, maar is wel overbekend.

Op Droomplekken.nl heb ik het bewust wel de Cariben, Midden-Amerika en het Midden-Oosten als aparte onderdelen gedaan. Dit om verwarring te voorkomen. Veel reizigers willen bijvoorbeeld graag naar de Cariben en denken dan niet aan Noord-Amerika.

Heb jij de zeven continenten nog niet behaald? Geen probleem, je moet iets over houden om over te dromen toch?