Een van de meest populaire trips in dit gebied is een overnachting in de onwerkelijke wereld van de Witte Woestijn. De tours zijn vaak zo gepland dat je eerst de woestijn met zijn vreemde vormen uitgebreid gaat verkennen, waarna het kamp wordt opgemaakt.

De auto wordt zo geparkeerd dat er gemakkelijk een tentdoek kan worden gespannen tegen de wind. Je kunt onder de sterrenhemel slapen, maar ook in een tentje. Voor slaapzakken, matjes en een kussen wordt gezorgd. Net als het eten en drinken. En een stralend zonnetje.

De Witte (alsook de minder bekende Zwarte woestijn) kennen geen wegen en geen bebouwing. Dus hier kun je nog genieten van een volle sterrenhemel. Zonder enige lichtverstoring. Je hebt hier zelfs geen maanlicht nodig om bijvoorbeeld de immense melkweg te zien, of de diverse planeten en natuurlijk de sterrenstelsels.

Let ook op vallende sterren en snel bewegende sterren, oftewel satellieten. Het licht van de sterren laat zelfs de contouren van de omgeving zien. Ga rustig zitten en kijk omhoog.

Zowel vanuit Bahiraya als Farafra kun je af reizen naar de Witte Woestijn, dat verreweg de mooiste plek is om dit te beleven.

Kamperen