Waarom moet ik hier heen?

Een overnachting in de Westelijke Woestijn is een must. De jeep wordt gebruikt als basis voor een simpel tentenkamp. In de avond wordt het eten op een houtvuurtje klaar gemaakt en openbaart de sterrenhemel zich. Het zachte ochtendlicht maakt deze bijzondere gebeurtenis af.

Een van de meest populaire trips in dit gebied is een overnachting in de onwerkelijke wereld van de Witte Woestijn. De tours zijn vaak zo gepland dat je eerst de woestijn met zijn vreemde vormen uitgebreid gaat verkennen, waarna het kamp wordt opgemaakt.

De auto wordt zo geparkeerd dat er gemakkelijk een tentdoek kan worden gespannen tegen de wind. Je kunt onder de sterrenhemel slapen, maar ook in een tentje. Voor slaapzakken, matjes en een kussen wordt gezorgd. Net als het eten en drinken. En een stralend zonnetje.

Een overnachting in de Witte Woestijn is puur avontuur.
Een overnachting in de Witte Woestijn is puur avontuur. Corno van den Berg

De Witte (alsook de minder bekende Zwarte Woestijn) kennen geen wegen en geen bebouwing. Dus hier kun je nog genieten van een volle sterrenhemel. Zonder enige lichtverstoring. Je hebt hier zelfs geen maanlicht nodig om bijvoorbeeld de immense melkweg te zien, of de diverse planeten en natuurlijk de sterrenstelsels.

Het formaat van de 'bouwsels' in de Witte Woestijn zie je pas goed als je dichtbij staat.
De wonderlijke witte rotsen van de Witte Woestijn. Corno van den Berg

Let ook op vallende sterren en snel bewegende sterren, oftewel satellieten. Het licht van de sterren laat zelfs de contouren van de omgeving zien. Ga rustig zitten en kijk omhoog.

Zowel vanuit Bahiraya als Farafra kun je af reizen naar de Witte Woestijn, dat verreweg de mooiste plek is om dit te beleven.

Corno’s reistips:

Wil jij Egypte bezoeken? Je kunt een rondreis maken of vanuit een vaste plek verschillende excursies boeken. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Kamperen