Kampeer in de Witte Woestijn

Wonderlijke plek in Egypte waar je in de openlucht kunt slapen of in een tent

Een overnachting in de Westelijke Woestijn in Egypte is een must. De jeep wordt gebruikt als basis voor een simpel tentenkamp. In de avond wordt het eten op een houtvuurtje klaar gemaakt en openbaart de sterrenhemel zich. Het zachte ochtendlicht maakt deze bijzondere gebeurtenis af.

Het is een van de meest populaire trips in dit deel van Sahara-woestijn. Een overnachting in de onwerkelijke wereld van de Witte Woestijn is magisch. De tours zijn vaak zo gepland dat je eerst de woestijn met zijn vreemde vormen uitgebreid gaat verkennen, waarna het kamp wordt opgemaakt. 

De auto wordt zo geparkeerd dat er gemakkelijk een tentdoek kan worden gespannen tegen de wind. Je kunt onder de sterrenhemel slapen, maar ook in een tentje. Voor slaapzakken, matjes en een kussen wordt gezorgd. Net als het eten en drinken. En een stralend zonnetje. 

Een overnachting in de Witte Woestijn is puur avontuur. ©Corno van den Berg

De Witte (alsook de minder bekende Zwarte Woestijn) kennen geen wegen en geen bebouwing. Dus hier kun je nog genieten van een volle sterrenhemel. Zonder enige lichtverstoring. Je hebt hier zelfs geen maanlicht nodig om bijvoorbeeld de immense melkweg te zien, of de diverse planeten en natuurlijk de sterrenstelsels.

De wonderlijke witte rotsen van de Witte Woestijn. ©Corno van den Berg

Zo mooi is de avond

Let ook op vallende sterren en snel bewegende sterren, oftewel satellieten. Het licht van de sterren laat zelfs de contouren van de omgeving zien. Ga rustig zitten en kijk omhoog.

Zowel vanuit Bahiraya als Farafra kun je af reizen naar de Witte Woestijn, dat verreweg de mooiste plek is om dit te beleven.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Egypte

Lees mijn tips

alle 17 artikelen over Egypte

Bekijk alle artikelen