Fitz Roy

Wereldberoemde steile berg op de grens van Chili en Argentinië

Fitz Roy is een beroemde berg in Los Glaciares National Park. De Fitz Roy wordt ook wel Cerro Chaltén genoemd. Volgens veel reizigers is Fitz Roy de absolute bezienswaardigheid van Los Glaciares.

De berg en haar omgeving is een heerlijk wandelgebied. Dit geldt zowel voor de kant van Argentinië als ook in Chili

Fitz Roy is een 3.375 meter hoge berg gelegen in Patagonië. Hij is wereldberoemd door zijn verticale granieten vorm. Hij wordt 'rokende berg' genoemd omdat de wolken meestal rond de top van de berg blijven hangen.

Als je hier gaat wandelen verlies je geregeld het zicht op de berg, maar dan ineens doemt hij weer op. Het hoort allemaal bij dit ruige deel van Patagonië. Dat in het echt mooier is dan je ooit op televisie hebt gezien.

El Chaltén: Startpunt voor wandelingen

Zonsopgang bij Fitz Roy in Los Glaciares National Park.

Vanuit El Chaltén kun je talloze wandelingen maken. Onder meer naar diverse gletsjermeren met opvallend lichtblauw water door de vele mineralen in het water. Vraag ter plekke naar de conditie van de paden en check vooraf het weer. Zorg dat er altijd iemand op de hoogte is van je plannen, zodat je bij problemen kunt worden gered.

Voor bergbeklimmers is deze berg het walhalla. Hij is slechts half zo hoog als de groten in de Himalaya, maar veel moeilijker dan de meeste bergen op aarde. Er is meestal maar een expeditie per jaar, waarbij alleen de besten het aandurven. Waarbij geregeld slachtoffers vallen.

Hoe kom ik hier?

Je kunt Fitz Roy het best bereiken via het bergdorpje El Chaltén, een echte plek voor avonturiers. Waar je ook accommodaties kunt vinden om te overnachten. En gezellige bars en restaurants.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Argentinië

Lees mijn Tips

alle 34 artikelen over Argentinië

Bekijk alle artikelen