Kajak met walvissen en zeeleeuwen in Valdés

Península Valdés in Argentinië is een van de beste plekken ter wereld om deze dieren van dichtbij te ontmoeten

Kajakken met walvissen en zeeleeuwen is een van de beste excursies op het Valdés-schiereiland. Met deze tour ga je dus het water op. En maak je kennis met de dieren die in dit deel van Argentinië leven.

Valdés staat garant voor unieke ontmoetingen met wilde dieren. Die opvallend nieuwsgierig naar jou zijn. Per zeekajak kun je opvallend dichtbij de talloze dieren komen, vaak dichter bij de populaties dan met een gemiddelde boot.

Hoe ziet de excursie kajakken met walvissen er uit?

Onder leiding van een gids kun je peddelen met walvissen, al kom je waarschijnlijk ook nieuwsgierige manenrobben tegen. En met wat geluk magelhaenpinguïns, die terug keren van zee. Het is tevens mogelijk om bij zonsondergang, of zelfs bij volle maan op pad te gaan.

Het was het hoogtepunt van mijn reis aan Valdes. Ik was bewust naar deze plek gereisd voor de vele dieren die hier leven. En die wilde ik op allerlei manieren zien. Dus ook op het water. En dan leek me een excursie met een grote boot om walvissen te kijken niet leuk genoeg. Ook al omdat ik had gehoord van de trip met de kajak. 

Beste tijd voor kajakken met walvissen:

De meeste walvissen zijn hier van juni tot november te zien. Dan zie je hier opvallend veel moeders met hun jong. De dieren zijn relaxt. De gidsen hebben regels waaraan ze zich moeten houden. Dus krijgen de dieren altijd ruimte. Maar ik merkte dat de walvissen wel nieuwsgierig zijn naar de mensen in hun felgekleurde bootje. Waardoor ze uit zichzelf dichterbij komen. 

Meer informatie: www.patagoniaexplorers.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Argentinië

Lees mijn Tips

alle 34 artikelen over Argentinië

Bekijk alle artikelen