Waarom moet ik hier heen?

Australië is bijzonder mooi en divers. Met de Outback, Sydney, regenwoud en meer. En de beroemde Great Ocean Road. Met als hoogtepunt The Twelve Apostles. Een route die overdag, maar ook bij nacht wel extreem mooi is.

De Great Ocean Road is een weg langs de zuidkust van Australië. De weg van 243 kilometer ligt tussen de steden Torquay en Warrnambool, beide in de staat Victoria.

Je kunt hem op je gemak in een dag rijden, maar je kunt beter ergens kamperen of je camper neer zetten. Of een hotel of appartement zoeken natuurlijk. Door de geringe lichtvervuiling heb je hier een ongekend zicht op het universum. Sowieso is een zonsondergang hier de moeite waard. Net als een zonsondergang op een van de stranden bijvoorbeeld.

Een bezoek aan de Great Ocean Road inspireert veel mensen. De melkweg, de rustige Australische kust en de zee. Overdag prachtig, maar ’s nachts zeker ook. Terwijl de meeste toeristen avond na avond gingen slapen, ontvouwd zich ’s nachts ook een waar spektakel.

Het is mooi om te zien hoe er boten voorbij komen, net als af en toe wat wolken. Terwijl het water continu beweegt, net als de hemel.

De Twaalf Apostelen

De rotsen in zee worden liefkozend The Twelve Apostles genoemd, oftewel de Twaalf Apostelen. Ook al zijn het er nog maar acht; de rest is ingestort. De rotsen zijn van kalkzandsteen en steken voor het Port Campbell National Park op uit zee.

De reden van de afkalving is erosie en in de toekomst zullen ook de andere rotsen verdwijnen. De rotsen zijn vernoemd naar de twaalf apostelen van Jezus, al is niet helemaal duidelijk waarom.

Wie naar Australië gaat en de Great Ocean Road gaat bekijken, moet toch echt ook eens ’s nachts omhoog kijken. Dan zie je goed de diversiteit van dit machtige gebied.

Meer informatie: www.visitgreatoceanroad.org.au

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Melbourne en The Great Ocean Road

Met de auto door Zuid-Australië

Reisverhaal

Australië is te groot voor een enkele reis. Nadat ik al eerder dwars door de Outback van Kangaroo Island naar Darwin reisde, is het nu tijd voor drie andere hoogtepunten. Ik 'doe' Tasmanië en reis daarna naar Melbourne en The Great Ocean Road. Een...

Autoroutes