Waarom moet ik hier heen?

Whitehaven Beach is erg populair geworden door social media. De witte stranden, het heldere blauwe water en de groene bossen zijn meer dan idyllisch. Je moet het zelf zien om te geloven.

Whitsunday Islands in Australië is een paradijs. De groep eilanden ligt in het Great Barrier Reef en heeft het Whitehaven Beach, een lange strook van ongekend wit zand. Dat afsteekt bij het extreem heldere water.

Whitehaven Beach strekt zich uit over meer dan zeven kilometer langs de kust van Whitsunday Island, het grootste eiland in de Whitsundays. Het mooiste is de baai, die je ook altijd op foto’s ziet.

Je kunt langs het strand lopen, maar je kunt ook wandelen naar Hill Inlet of Tongue Point. Dan heb je een extra goed uitzicht over het parelwitte strand en de diepblauwe zee.

Hoe kom ik er?

Voor de oostkust van Queensland liggen 74 eilanden die samen de Whitsunday Islands vormen. De eilanden liggen tussen Mackay in het zuiden en Bowen in het noorden.

Het eiland is alleen per boot of helikopter bereikbaar. De helikopter is natuurlijk duurder, maar geeft je wel een uniek zicht op de eilanden. En dan zul je nog meer genieten.

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Eilanden