Whitehaven Beach

Mooiste strand ter wereld?

Whitehaven Beach is een bijzonder strand op de Whitsunday Islands in Australië. Het strand strekt zich uit over meer dan zeven kilometer langs de kust van Whitsunday Island. Dit is het grootste eiland in de Whitsundays, zoals de eilanden vaak liefkozend worden genoemd. Het mooiste is de baai, die je ook altijd op foto’s ziet.

Whitehaven Beach is erg populair geworden door sociale media. De foto’s doen eigenlijk geen recht aan dit paradijs. De groep eilanden ligt in het Great Barrier Reef. Whitehaven Beach is een lange strook van ongekend wit zand. Dat afsteekt bij het extreem heldere water. Het is onderdeel van maar liefst 74 eilanden die samen de Whitsunday Islands vormen.

De witte stranden, het heldere blauwe water en de groene bossen zijn meer dan idyllisch. Je moet het zelf zien om te geloven. Dit zijn de bezienswaardigheden van Whitehaven Beach en Whitsunday Island.

Wandelen bij Whiteheaven Beach

Bezoekers op Whitehaven Beach in Australië.

Je kunt hier heerlijk langs het strand lopen. Let op dieren in het kristalheldere water. Waaronder jonge haaien, roggen en veel vissen. Neem de tijd voor deze strandwandeling. Het is waarschijnlijk een van de mooiste in je leven. 

Maar je kunt ook wandelen naar Hill Inlet of Tongue Point. Dan heb je een extra goed uitzicht over het parelwitte strand en de diepblauwe zee. Dit is de beste optie voor het maken van foto’s. 

Wandelen op Whitehaven Beach.

Hoe kom ik er?

Het eiland is alleen per schip of helikopter bereikbaar. Dit kan bijvoorbeeld per zeilschip, wat een fraaie tocht is. De helikopter is natuurlijk duurder, maar geeft je wel een uniek zicht op de eilanden. En dan zul je nog meer genieten.

Locatie van Whitehaven Beach

De Whitsunday Islands liggen voor de oostkust van Queensland. De eilanden liggen tussen Mackay in het zuiden en Bowen in het noorden.

alle 22 artikelen over Australië

Bekijk alle artikelen