In een mokoro door de Okavango Delta

Unieke manier om de Okavango te verkennen

De mokoro is de traditionele houten boot in de Okavango-delta. Onderweg kom je gegarandeerd wilde dieren tegen; denk aan nijlpaarden, maar je hebt ook een grote kans op olifanten bijvoorbeeld. Al honderden jaren wordt de mokoro hier als vervoermiddel gebruikt. Het is dan ook de manier om het gebied te verkennen.

Een mokoro (die ook wel makoro of mekoro wordt genoemd) is een met de hand gemaakte kano die soepel door het water glijdt. De bestuurder (en gids) staat achterin en gebruikt een grote stok om vooruit te komen en te navigeren. 

Je kunt via deze bootexcursie het gebied van de Okavango verkennen. De gids zal ook de boot voort bewegen. jij hoeft alleen maar om je heen te kijken of je wilde dieren ziet.

Veel safari’s worden met dit bootje uitgevoerd, die meestal een halve dag duren. Wat erg toeristisch kan zijn. Al zijn er manieren om hieraan te ontkomen.

Beste tijd voor een mokoro bootexcursie

Zorg dat je met name vroeg in de ochtend op pad gaat. Dan hangt de mist vaak over het water en ontwaken alle beesten. Een ideaal moment voor foto’s.

Je kunt ook dagenlang op pad en de onbekendere wateren verkennen. En dus op plekken komen waar de meeste toeristen niet komen. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Botswana

Lees mijn Tips

alle 12 artikelen over Botswana

Bekijk alle artikelen