Waarom moet ik hier heen?

Moremi beslaat ongeveer een derde van de gehele Okavango Delta. De moerassen van Moremi zijn populair voor safari's vanwege de vele wilde dieren. De Big Five (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn) is hier onder andere te vinden.

Moremi Natuurreservaat is een parel in Botswana. Een deel van de Okavango is tegenwoordig beschermd, maar ook een relatief groot deel niet of nauwelijks. Er is geen Okavango Nationaal Park of zoiets. Een deel is beschermd via het Moremi Game Reserve in het noorden van de delta. Dit deel herbergt veel wilde dieren, die je tijdens een safari kunt spotten.

Verder naar het noorden ligt het aangrenzende Chobe National Park, maar dit is niet het hart van het gebied. Moremi is door het vele water toch weinig mensvriendelijk te noemen, waardoor hier de natuur nog zijn gang kan gaan.

Moremi is met recht een van de beste plekken om op safari te gaan. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de dieren, al is het landschap ook erg indrukwekkend. Trek hier meerdere dagen voor uit, zodat je echt kunt genieten van dit Afrikaanse avontuur.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Botswana wordt vaak gecombineerd met Namibië. Je kunt de route zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Botswana te regelen.

Safari