Moremi Natuurreservaat

Een van de beste safaribestemmingen in Afrika

Moremi Natuurreservaat is een parel in Botswana. De moerassen van Moremi zijn populair voor safari's vanwege de vele wilde dieren. Moremi beslaat ongeveer een derde van de gehele Okavango Delta.

Een deel van de Okavango is tegenwoordig beschermd, maar ook een relatief groot deel niet of nauwelijks. Er is geen Okavango Nationaal Park of zoiets. Een deel is beschermd via het Moremi Game Reserve in het noorden van de delta.

Verder naar het noorden ligt het aangrenzende Chobe National Park, maar dit is niet het hart van het gebied. Moremi is door het vele water toch weinig mensvriendelijk te noemen, waardoor hier de natuur nog zijn gang kan gaan.

Onder andere de Big Five (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn) is hier onder andere te vinden. Maar er zijn ook talloze andere dieren die je kunt spotten.  

Moremi is met recht een van de beste plekken om op safari te gaan. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de dieren, al is het landschap ook erg indrukwekkend. Trek hier meerdere dagen voor uit, zodat je echt kunt genieten van dit Afrikaanse avontuur.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Botswana

Lees mijn Tips

alle 12 artikelen over Botswana

Bekijk alle artikelen