Christus de Verlosser in Rio

Grootste Jezusbeeld ter wereld.

Christus de Verlosser in Rio heeft officieel Christ the Redeemer. In de volksmond wordt het vaak het Christusbeeld van Rio genoemd. Zeker is dat dit beeld meer dan imposant is. Het is te vinden in de heuvels van Rio de Janeiro.

De inwoners van de stad zeggen: ‘God schiep de wereld in zeven dagen, maar op de achtste wijdde hij zich aan Rio de Janeiro.’ Ze doelen daarmee vooral op dit beeld van Jezus. Dat recent nog werd uitgeroepen als een van de nieuwe wereldwonderen. En als je naar Brazilië gaat moet je dit beeld zeker bezoeken.

Bovenop de Corcovado staat dit wereldberoemde beeld van Jezus. Met zijn armen wijd lijkt hij de stad en zijn bewoners te zegenen. Het beeld is erg imposant, maar ook het uitzicht over de stad Rio is machtig.

Hoe groot is het Christusbeeld?

Het beeld is maar liefst 38 meter hoog. Het is daarmee het grootste Christusbeeld ter wereld. Omdat het bovenop een heuvel staat lijkt het groter. Het staat op de 710 meter hoge berg Corcovado. De armen van Jezus strekken uit over een breedte van 28 meter.

Veel mensen denken dat het beeld al eeuwenoud is. De katholieke kerk gaf de opdracht en het beeld werd in 9 jaar gebouwd, tussen 1922 en 1931. In dat jaar opende het. Inmiddels is het al diverse keren gerestaureerd. Sinds 2006 is er een kapel die je ook kunt bezoeken.

Het Christusbeeld in Rio de Janeiro.

Hoe kom ik hier?

Het beeld is op diverse manieren te bereiken via de beroemde tandradbaan, de Corcovado Rack Railway. Deze klimt via het immense stadspark tot net onder het standbeeld. Waarbij je dwars door het Tijuca National Park gaat. De tocht duurt ongeveer 20 minuten.

Je kunt ook met de auto omhoog. Dit kan een huurauto zijn. En dan parkeren (als je een plek kunt vinden). Er gaan ook speciale vans die je meenemen. Maar, dan moet je nog wel 222 treden klimmen. die beginnen aan het eindstation van de tandradbaan.

Sinds 2004 is het beeld ook bereikbaar met een drietal liften of vier roltrappen. Daarnaast kun je ook het hele stuk wandelen, waarbij je door het Tijuca National Park loopt. Maar hier gebeuren nog weleens overvallen, dus dit wordt niet echt aangeraden.

Beste tijd voor Christus de Verlosser:

Bijna elke toerist die naar rio gaat wil dit beeld van dichtbij zien. Mede hierdoor is het erg druk overdag. En dan met name in de weekenden en het hoogseizoen (juli en augustus).

De beste tijd is vroeg in de ochtend (rond 08.30 uur) en in de namiddag (rond vijf uur). Check wel vooraf of het open is.

Vanaf het beeld heb je een ongekend uitzicht over Rio de Janeiro en de omgeving. Neem de tijd, het is machtig mooi.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Brazilië

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Brazilië

Bekijk alle artikelen