Serra Verde Express

Serra Verde Express rijdt door het regenwoud naar de kust van Brazilië.

Met een speciale trein kun je door het Atlantisch Regenwoud reizen. Het is een van de beste manieren om deze jungle in Brazilië te ontdekken. Je kunt in diverse steden opstappen en dan dwars door de bergen met regenwoud rijden. Waarbij het indrukwekkende landschap aan je voorbij trekt. De trein die je moet hebben is de Serra Verde Express.

Deze trein is beroemd in Zuid-Amerika, maar minder in de rest van de wereld. Verwacht onderweg geen wilde dieren, maar wel veel panorama’s. Van een de meest unieke bossen op aarde. De trein rijdt langzaam genoeg om veel foto’s te maken.

Een van de manieren om de grootsheid van dit regenwoud te zien is met de trein dwars door de jungle. Met bergen, ongekende vergezichten en talloze stops onderweg. Dit is een van de mooiste treinreizen in Zuid-Amerika.


Wat is de route van de Serra Verde Express?

Neem de tijd voor deze reis. Vanuit Curitiba kun je, via Morretes naar Paranagua rijden. Of andersom. Met links en rechts de groene massa. Stap onderweg uit op de diverse stops. En vraag naar de mogelijkheden om de jungle in te gaan. Vanuit de diverse dorpen en steden zijn er vaak wandelpaden om de natuur in te gaan. En dit is een uniek bos, dat zul je snel merken. Net als de treinreis.

Meer informatie: www.serraverdeexpress.com.br


Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Brazilië

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Brazilië

Bekijk alle artikelen