Pak de kabelbaan naar het Suikerbrood

Wereldberoemde rots van 396 meter met een uniek uitzicht op Rio

Het Suikerbrood in en rond Rio de Janeiro staat lokaal bekend als Pão de Açúcar. De top is te voet te bereiken. Eenvoudiger is het via een 1.400 meter lange kabelbaan. Het is een heerlijke excursie tijdens je bezoek aan Rio de Janeiro. Keer op keer krijg je een fraai uitzicht op de stad en de omgeving.

Het is een van de zeven kegelrotsen die in en rond Rio liggen. Ze zijn allemaal zwaar geërodeerd, wat je tegenwoordig ziet zijn slechts de restanten va een immens gebergte. En eerlijk is eerlijk, de kabelbaan naar de Pão de Açúcar, zoals hij lokaal wordt genoemd, is dé manier om alles te zien. Dus ook de witte zandstranden, de stad, het Christusbeeld, het Nationaal Park. Eigenlijk zo’n beetje alles wat Rio zo bijzonder maakt.

De wereldberoemde rots ligt naast de Corcovado-rots en dit 396 meter hoge stuk steen heeft op een opvallende kegelvorm. En geeft je een ongekend uitzicht over Rio de Janeiro.

Het uitzicht vanaf het Suikerbrood op Rio de Janeiro.

Wat is de beste tijd om het Suikerbrood te bezoeken?

Je kunt natuurlijk de gehele dag de kabelbaan naar het Suikerbrood nemen. Ideaal voor foto’s, zeker aan het einde van de dag. Of ga juist in de vroege ochtend als het relatief rustig is. Ook hier geldt: een heldere dag zorgt voor indrukwekkende vergezichten. Eén ding wordt je duidelijk; Rio is één van de mooist gelegen steden ter wereld.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Brazilië

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Brazilië

Bekijk alle artikelen