Waarom moet ik hier heen?

Naast de Corcovado-rots ligt nog een wereldberoemde rots, de Pao de Açúcar (het Suikerbrood). Dit 396 meter hoge stuk steen heeft op een opvallende kegelvorm. En geeft je een ongekend uitzicht over Rio de Janeiro.

Lokale naam: Pão de Açúcar, Engelse naam: Sugarloaf Mountain

Het is van de zeven kegelrotsen die in en rond Rio liggen. Ze zijn allemaal zwaar geërodeerd, wat je tegenwoordig ziet zijn slechts de restanten va een immens gebergte. De top is te voet te bereiken. Eenvoudiger is het via een 1.400 meter lange kabelbaan.

En eerlijk is eerlijk, de kabelbaan naar de Pão de Açúcar, zoals hij lokaal wordt genoemd, is dé manierom alles te zien. De witte zandstranden, de stad, het Christusbeeld, het Nationaal Park en alles wat Rio Rio maakt. Ideaal voor foto’s, zeker aan het einde van de dag.

Of ga juist in de vroege ochtend als het relatief rustig is. Ook hier geldt: een heldere dag zorgt voor indrukwekkende vergezichten. Eén ding wordt je duidelijk; Rio is één van de mooist gelegen steden ter wereld.

Ga, als het kan, terug als het donker is. Dan is het uitzicht over de stad fenomenaal. Mijdt het weekend, want dan is het hier extreem druk.

Meer informatie: www.bondinho.com.br

Corno’s reistips:

Rio de Janeiro is goed te combineren met een rondreis door Brazilië. De stad heeft heel veel te bieden dus zorg dat er wel een aantal dagen verblijft.