Waarom moet ik hier heen?

De Helmckenwaterval is een waterval in de Murtlerivier in het Wells Gray Provincial Park. De waterval valt op een hoogte van 141 meter van het Murtleplateau naar beneden.

Helmcken Falls; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. En dus wordt de Helmcken-waterval in Wells Gray Provincial Park vaak overgeslagen. Wat zonde is, want dit is een zeer fraai gelegen waterval. En hij ligt wel redelijk in de buurt van de populaire route door het Westen van Canada.

Het is een bijzonder natuurgebied. Met veel rotsen en bomen, maar ook vaak mist door het opspattende water. Het is de vierde hoogste waterval van Canada. Maar volgens velen de mooiste. Sterker nog, ik vind dat deze hoort bij de mooiste van Noord-Amerika horen. En, het is misschien wel de mooiste waterval.

Helmcken Falls in de winter

In de winter valt hier geregeld sneeuw. De temperatuur daalt onder nul, waardoor een deel van de waterval bevriest. Dit is een fraai moment om Helmcken Falls te bezoeken. De foto’s zijn ongekend fraai.

Helmcken Falls in de winter.
Helmcken Falls in de winter.

Hoe kom ik er?

Je vindt deze waterval tussen het beroemde Jasper Nationaal Park en Kamloops. De beste tijd om te gaan is in de vroege ochtend als het licht zacht is. Of als de zon ondergaat zoals je kunt op de video’s.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.