Helmcken Falls in Canada: 5 Tips - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Helmcken Falls

Waterval die door zijn ligging alleen al een bezoek waard is

Helmcken Falls; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. En dus wordt de Helmcken-waterval in Wells Gray Provincial Park vaak overgeslagen. Wat zonde is, want dit is een zeer fraai gelegen waterval. En hij ligt wel redelijk in de buurt van de populaire route door het Westen van Canada.

Het is een bijzonder natuurgebied. Met veel rotsen en bomen, maar ook vaak mist door het opspattende water. Het is de vierde hoogste waterval van Canada. Maar volgens velen de mooiste. Sterker nog, ik vind dat deze hoort bij de mooiste van Noord-Amerika horen. En, het is misschien wel de mooiste waterval. 

De Helmckenwaterval is een waterval in de Murtlerivier in het Wells Gray Provincial Park. De waterval valt op een hoogte van 141 meter van het Murtleplateau naar beneden.

Helmcken Falls in de winter

In de winter valt hier geregeld sneeuw. De temperatuur daalt onder nul, waardoor een deel van de waterval bevriest. Dit is een fraai moment om Helmcken Falls te bezoeken. De foto’s zijn ongekend fraai.

Helmcken Falls in de winter.

Hoe kom ik er?

Je vindt deze waterval tussen het beroemde Jasper Nationaal Park en Kamloops. De beste tijd om te gaan is in de vroege ochtend als het licht zacht is. Of als de zon ondergaat zoals je kunt op de video’s.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen