Helmcken Falls

Waterval die door zijn ligging alleen al een bezoek waard is

Helmcken Falls is een waterval in Wells Gray Provincial Park. De kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord, waardoor hij vaak wordt overgeslagen. Wat zonde is, want dit is een zeer fraai gelegen waterval. En hij ligt wel redelijk in de buurt van de populaire route door het westen van Canada. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Helmcken Falls.

Het is een bijzonder natuurgebied. Met veel rotsen en bomen, maar ook vaak mist door het opspattende water. Het is de vierde hoogste waterval van Canada. Maar volgens velen is dit de mooiste. Sterker nog, ik vind dat deze hoort bij de mooiste van Noord-Amerika. Sterker nog, het is misschien wel de fraaiste waterval.

Praktische info en feiten over Helmcken Falls

  • Hoogte waterval: 141 meter
  • Ligging: Via aangelegd verhard wandelpad te bereiken
  • Adres: Helmcken Falls Rd, Thompson-Nicola, BC V0E 1J0, Canada

Hoe kan ik Helmcken Falls bezoeken?

De Helmckenwaterval is een waterval in de Murtlerivier in het Wells Gray Provincial Park. Als je het park binnen komt zie je de borden al staan naar de parkeerplaats. Vandaar loop je zo naar de waterval over een aangelegd pad. Er zijn meerdere wandelpaden in de buurt, als je de omgeving wilt verkennen. Deze zijn vaak opvallend rustig, merkte ik.

Helmcken Falls in de winter

Helmcken Falls in de winter.

In de winter valt hier geregeld sneeuw. De temperatuur daalt onder nul, waardoor een deel van de waterval bevriest. Dit is een fraai moment om Helmcken Falls te bezoeken. De foto’s zijn ongekend fraai.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Overnachten bij Wells Gray Provincial Park

Veel reizigers bezoeken dit gebied slechts een paar uur, maar dat is eigenlijk tekort. In het stadje Clearwater kun je de nacht doorbrengen bij diverse hotels, hostels en appartementen. Je kunt ze online boeken. Wees er wel op tijd bij, zeker in de vakanties en weekenden.
Bekijk de leukste accommodaties in Clearwater

Hoe kom ik er?

Je vindt deze waterval tussen het beroemde Jasper Nationaal Park en het stadje Kamloops. De beste tijd om te gaan is in de vroege ochtend als het licht zacht is. Of als de zon ondergaat zoals je kunt op video’s op sociale media.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen