blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Helmcken Falls

Waterval die door zijn ligging alleen al een bezoek waard is

Helmcken Falls; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. En dus wordt deze waterval in Wells Gray Provincial Park vaak overgeslagen. Wat zonde is, want dit is een zeer fraai gelegen waterval. En hij ligt wel redelijk in de buurt van de populaire route door het Westen van Canada. dit zijn de bezienswaardigheden van Helmcken Falls. In dit artikel vind je ook de beste excursies om te doen.

Het is een bijzonder natuurgebied. Met veel rotsen en bomen, maar ook vaak mist door het opspattende water. Het is de vierde hoogste waterval van Canada. Maar volgens velen de mooiste. Sterker nog, ik vind dat deze hoort bij de mooiste van Noord-Amerika horen. En, het is misschien wel de mooiste waterval.

Wandelen naar de waterval

De Helmckenwaterval is een waterval in de Murtlerivier in het Wells Gray Provincial Park. De waterval valt op een hoogte van 141 meter van het Murtleplateau naar beneden. Als je het park binnen komt zie je de borden al staan naar de parkeerplaats. Vandaar loop je zo naar de waterval over een aangelegd pad.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Helmcken Falls in de winter

In de winter valt hier geregeld sneeuw. De temperatuur daalt onder nul, waardoor een deel van de waterval bevriest. Dit is een fraai moment om Helmcken Falls te bezoeken. De foto’s zijn ongekend fraai.

Helmcken Falls in de winter.

Overnachten bij Wells Gray Provincial Park

Veel reizigers bezoeken dit gebied slechts een paar uur, maar dat is eigenlijk tekort. In het stadje Clearwater kun je de nacht doorbrengen bij diverse hotels, hostels en appartementen. Je kunt ze online boeken. Wees er wel op tijd bij, zeker in de vakanties en weekenden.
Bekijk de leukste accommodaties in Clearwater

Hoe kom ik er?

Je vindt deze waterval tussen het beroemde Jasper Nationaal Park en het stadje Kamloops. De beste tijd om te gaan is in de vroege ochtend als het licht zacht is. Of als de zon ondergaat zoals je kunt op de video’s.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen