blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Jasper National Park

Dit is de Canadese wildernis ten voeten uit

Jasper National Park ligt in het westen van Canada. Dit is volgens velen de Rocky Mountains op hun best; ruig, wild en elke keer anders. Zowel te voet als met de auto heb je een grote kans om dieren te spotten. En dat alles dus in een bijzonder fraai landschap.

Dit natuurgebied is eenvoudig te bezoeken. De meeste attracties zijn goed te bereiken via de wegen in en rond het park. Sommigen kun je alleen te voet bereiken. Neem de tijd voor Jasper Nationaal Park; drie dagen, twee nachten is het minimale. Dan zul je hier echt kunnen genieten.

Jasper National Park is magisch mooi. Dit is Canada in volle glorie. Waar je goed kunt wandelen langs watervallen, heetwaterbronnen en gletsjers.

Wandelen in Jasper National Park

Jasper National Park heeft talloze wandelroutes. Van een paar honderd meter tot meerdere dagen. Het beste kun je naar een bezoekerscentrum gaan. Daar krijg je de meest recente informatie over de diverse wandelpaden. 

Daarnaast worden er excursies met parkwachters georganiseerd. Waarbij je met een gids gaat wandelen. Dit zijn meestal niet al te lange wandelingen. Onderweg sta je stil bij de natuur om je heen. 

Een zwarte beer in Jasper National Park.

De dieren van Jasper National Park

En, in het bezoekerscentrum weten ze ook waar je de grootste kans hebt om dieren te zien. Hou wel rekening met de gevaarlijke dieren die hier leven. Zorg dat je weet wat je moet doen als je deze tegen komt. Zeker is dat je de grootste kans hebt vroeg in de ochtend. Ga dus op tijd op pad. Daarmee ben je de vele andere toeristen voor. Waardoor je beleving optimaal is.

Je komt hier gegarandeerd wilde dieren tegen. Denk aan roofdieren als grizzlybeer en Amerikaanse zwarte beer. Beiden worden hier geregeld gezien. Maar ook de wolf leeft hier, net als de coyote en de poema. Al worden deze dieren in Jasper zelden gespot. Ook heb je een redelijke kans op het dikhoornschaap en de berggeit. Diverse soorten herten komen hier in grote aantallen voor. Als je gaat wandelen heb je een goede kans op de guitige Noord-Amerikaanse fluithaas of de Columbiaanse grondeekhoorn.

Boek je excursie online

Bezienswaardigheden Jasper National Park