Jasper National Park

Dit is de Canadese wildernis ten voeten uit

Jasper National Park ligt in het westen van Canada. In dit natuurgebied zie je talloze bergen, gletsjers, bergmeren en bossen. Zowel te voet als met de auto heb je een grote kans om wilde dieren als beren, elanden en herten te spotten. Ik ben hier meerdere dagen geweest om te wandelen en andere excursies te doen. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan Jasper National Park.

Als je een rondreis maakt door West-Canada moet dit natuurgebied wel op je planning staan. Jasper, zoals het door de lokale bevolking vaak wordt genoemd, is eenvoudig te bezoeken. De meeste attracties zijn goed te bereiken via de wegen in en rond het park. Sommigen kun je alleen te voet bereiken. Neem de tijd voor Jasper National Park. Ik ben van mening dat een bezoek van drie dagen, dus twee nachten, het minimale is. Langer is beter, want er zijn veel locaties die je zelf kunt ontdekken, weg van de andere bezoekers. Dan zul je hier echt kunnen genieten.

Jasper National Park is magisch mooi. Waar je goed kunt wandelen langs watervallen, heetwaterbronnen en gletsjers. Volgens veel reizigers zijn dit de Rocky Mountains op hun best. Het is een heerlijk ruig landschap, dat elke keer anders is. Dit zijn de bezienswaardigheden van Jasper National Park. Ook heb ik wat tips voor leuke excursies verzameld.  

Icefields Parkway

Een mannetjeshert op de Icefields Parkway.

de bergweg heeft als naam Highway 1, maar staat vooral bekend als de iconische Icefields Parkway. Deze 230 kilometer lange weg verbindt Jasper National Park met het eveneens beroemde Banff National Park. Dit is de Rocky Mountains in optima forma. Neem de tijd voor deze route. De weg biedt talloze attracties onderweg. En je kunt altijd een dier tegen komen, of meerdere.
Lees mijn artikel over de Icefield Parkway

Columbia Icefield

Columbia Icefield in Canada is een enorm ijsveld in de Rocky Mountains en kun je op diverse manieren kunt ontdekken.

De gletsjers van het wereldberoemde Columbia Icefield leveren water aan maar liefst drie zeeën; de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee. Er zijn talloze excursie die je kunt doen. De meest bekende is met een specials truck het ijs op, waarna je uit mag stappen. Neem de tijd voor deze unieke belevenis.
Lees mijn artikel over het Columbia Icefield

Columbia Icefield Skywalk

Columbia Icefield Skywalk is een uniek glazen uitkijkplatform in Jasper National Park, Canada, met onder meer zicht op gletsjers.

De Columbia Icefield Skywalk is een groot glazen platform bij de beroemde Columbia Icefield. Het biedt een bijzondere blik op de bergen, de gletsjer en alles er om heen. Al zijn de meningen verdeeld, en ook ik vind dat er mooiere uitkijkpunten zijn om de bergen en gletsjers te bekijken.
Lees mijn artikel over de Columbia Icefield Skywalk

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Maligne Lake

Het machtige Spirit Island in Maligne Lake.

Maligne Lake is het mooiste meer in het beroemde Jasper National Park. Het meer is beroemd vanwege de omgeving met gletsjers. Bijzonder is ook het felblauwe water door de vele mineralen. Alsook vanwege Spirit Island, een eilandje in het meer. Met daar enkele naaldbomen. Mede hierdoor is Maligne Lake erg populair bij fotografen. Sterker nog, het is een van de vaakst gefotografeerde plekken in Canada.
Lees mijn artikel over Maligne Lake

Athabasca Falls

Athabasca Falls in Canada bezoeken.

De Athabasca-waterval wordt vaak over het hoofd gezien. Maar deze waterval is absoluut een stop waard. Ook al omdat hij naast de weg ligt. Waardoor je Athabasca Falls eenvoudig kunt bezoeken. Deze waterval is perfect voor foto's en video's.
Lees mijn artikel over Athabasca Falls

Sunwapta Falls

De schoonheid van Sunwapta Falls.

De Sunwapta-waterval staat ook bekend als Sunwapta Falls. Deze waterval is 18 meter hoog en bijna tien meter breed. Sunwapta Falls ligt fraai in het ruige landschap van Jasper. Je kunt opvallend dicht bij het vallende water komen, wat goed is voor foto's en video's.
Lees mijn artikel over Sunwapta Falls

Miette Hot Springs

Miette Hot Springs zijn de mooiste warmwaterbron in de Rocky Mountains. ©Lee Simmons / Parks Canada

Miette Hot Springs ligt in het beroemde Jasper National Park. Door een constante toevoer van heet water kun je hier heerlijk badderen na een dag wandelen. Met een uitzicht waar je u tegen zegt. Op de beroemde Rocky Mountains namelijk. Ik ben hier geweest en vond het verfrissend.
Lees mijn artikel over Miette Hot Springs

Dark Sky Festival

Dark Sky Festival in Canada is perfect om naar de sterren en het heelal te kijken.

In 2011 is Jasper National Park door het Royal Astronomical Society of Canada uitgeroepen tot ‘Dark Sky Preserve’. De reden; dit natuurgebied heeft weinig last van lichtvervuiling. En dus is het een ideale plek om de sterrenhemel te aanschouwen. Er zijn diverse locaties waar je dit kunt doen tijdens een bijzonder festival.
Lees mijn artikel over het Dark Sky Festival

Overnachten in Jasper National Park

Dit natuurgebied is groot en perfect om meerdere dagen te verblijven. Er zijn zowel in het park als er net buiten diverse hotels te vinden. Ook zijn er enkele bed & breakfasts en vakantiehuizen die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, want tijdens de vakanties is het snel volgeboekt.
Bekijk de leukste accommodaties in de omgeving

Boek je excursie online

Wandelen in Jasper National Park

Jasper National Park heeft talloze wandelroutes. Deze variëren van een paar kilometer tot trekking van meerdere dagen. Het beste kun je naar een bezoekerscentrum gaan. Daar krijg je de meest recente informatie over de diverse wandelpaden, de dieren en meer. 

Daarnaast worden er in de zomer en vakantieperiodes diverse excursies met parkwachters georganiseerd. Je gaat hierbij met een gids op pad. Ik heb er meerdere in Jasper gedaan en deze zijn zeer aan te raden. Ook leerde ik veel over de flora en fauna. Het zijn meestal niet al te lange wandelingen. Onderweg sta je vooral stil bij de natuur om je heen. 

De dieren van Jasper National Park

Een zwarte beer in Jasper National Park.

In het bezoekerscentrum weten ze ook waar je de grootste kans hebt om dieren te zien. Zeker is dat je de grootste kans hebt vroeg in de ochtend. Ga dus op tijd op pad. Daarmee ben je de vele andere toeristen voor. Waardoor je beleving optimaal is.

Je komt hier gegarandeerd wilde dieren tegen. Denk aan roofdieren als grizzlybeer en Amerikaanse zwarte beer. Beiden worden hier geregeld gezien. Maar ook de wolf leeft hier, net als de coyote en de poema. Al worden deze dieren in Jasper zelden gespot. Ook heb je een redelijke kans op het dikhoornschaap en de berggeit. Diverse soorten herten komen hier in grote aantallen voor. Als je gaat wandelen heb je ook een goede kans op de guitige Noord-Amerikaanse fluithaas of de Columbiaanse grondeekhoorn.

Hou wel rekening met de gevaarlijke dieren die hier leven, zoals beren, wolven en poema's. Zorg dat je weet wat je moet doen als je deze tegen komt. in het bezoekerscentrum geven ze je graag tips en advies.

Meer artikelen over Jasper National Park