blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Wells Gray Provincial Park

Onbekende parel in Canada die op iedereens Bucket List zou moeten staan

Wells Gray Provincial Park in Canada is minder bekend, al is de bijnaam park met watervallen. Dit natuurgebied herbergt drie grote watervallen, waarvan er eentje heel populair is op social media. Waardoor hier meer en meer mensen komen kijken.

Dit natuurgebied is een Provincial Park, wat betekent dat het geen nationaal park is. Dit heeft niets met de omvang te maken; het is maar liefst 5.000 km² groot. 

Het is een wandelgebied pur sang. Met vele routes die langs de talloze watervallen lopen. Watersporters kunnen hier ook los; denk aan kajakken en kanovaren. Waaronder op Murtle Lake, het grootste meer in Noord-Amerika. De meeste watervallen liggen na elkaar, waardoor je ze op één dag kan bezoeken. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden van Wells Gray Provincial Park.

Helmcken Falls

Helmcken Falls is wereldberoemd geworden door video’s op Facebook en Instagram. En, terecht, veel bezoekers vinden Helmcken Falls de mooiste van alle watervallen in Wells Gray. En in Canada zelfs. De waterval is 141 meter hoog; de vierde waterval van Canada in grootte. Maar Helmcken Falls heeft een hele bijzondere ligging. Als je aan komt lopen zie je goed hoe het water over de rotsrand de diepte in stort. Deze waterval ligt vijf kilometer verderop dan Dawson Falls. Hij is eenvoudig te bereiken via een zijweg van de Clearwater Valley Road.

Dawson Falls

Dawson Falls in Wells Gray Provincial Park.

De waterval Dawson Falls is een kleinere waterval, althans op het eerste gezicht. Deze waterval is twintig meter hoog, maar hij wel negentig meter breed. Hij heeft daardoor de bijnaam ‘Little Niagara Falls’ gekregen. Het beste uitzichtpunt bij de waterval beriek je an tien minuten wandelen. Als je doorloop kun je erg dichtbij de waterval komen.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Moul Falls

Moul Falls is niet de meest populaire, terwijl dit de enige waterval is waar je achterlangs kunt lopen. Hij ligt niet, zoals de andere watervallen, vlak langs de weg. Dus moet je hiervoor een uur wandelen; enkele reis. Het pad achterlangs is nat en glibberig. Het komt uit in een grot. Vanaf de achterkant kun je wel bijzondere foto’s maken.

Spahats Falls

Spahats Falls in Wells Gray Provincial Park.

De fraaie Spahats Falls is een 75 meter hoge waterval. Hier is duidelijk te zien dat het water hier al eeuwen lang naar beneden valt. Het heeft een diepe kloof gemaakt in de rotsen. Ook hier heb je een uitkijkpunt, dat tevens en goed beeld geeft over Clearwater Valley. Wat een heerlijke plek is om te wandelen.

Overnachten bij Wells Gray Provincial Park

Veel reizigers bezoeken dit gebied slechts een paar uur, maar dat is eigenlijk tekort. In het stadje Clearwater kun je de nacht doorbrengen bij diverse hotels, hostels en appartementen. Je kunt ze online boeken. Wees er wel op tijd bij, zeker in de vakanties en weekenden. 
Bekijk de leukste accommodaties in Clearwater

Locatie van Wells Gray Provincial Park

Het natuurgebied met de watervallen ligt in de Oostelijke Cariboo Mountains. Die liggen ten westen van Jasper National Park. Je kunt deze parken dus goed combineren.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen