blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Noorderlicht in Canada

Canada is een van de beste plekken voor het noorderlicht

Het noorderlicht in Canada is een van de grootste natuurspektakels op aarde. Het noorderlicht is sowieso magisch mooi om het te zien. De dansende gordijnen moet je ooit in je leven hebben gezien toch? En zeker in het heerlijke landschap van Canada. Dit zijn de beste tips om het noorderlicht in Canada te zien. 

Wat niet iedereen weet is dat Canada een van de beste plekken is om het noorderlicht in volle glorie te zien. Sterker nog, een groot deel van het land ligt in de Noorderlicht-riem, de groene band die vanuit de ruimte is te zien.

Beste locaties om het noorderlicht in Canada te zien

Het klinkt misschien raar, maar eigenlijk is elke plek in het immense land goed. Al ligt de noorderlicht cirkel wel in het zuidelijke deel van Canada. hierdoor heb je het poollicht recht boven je. Op andere locaties zie je het dan aan de horizon. Dit is ook het deel dat door toeristen vaak wordt bezocht in de winter. Er zijn genoeg locaties waar de lokale bevolking als toeristen het lichtspektakel op zoeken.

Het noorderlicht kan zowel in populaire plekken zoals Banff National Park en Jasper National Park worden gespot. Maar ook in steden als Vancouver kan het. Als is het beter om net buiten de stad te kijken, zodat je minder lichtvervuiling hebt. Daarnaast kun je dit natuurspektakel in de minder bekende delen van Canada mee maken. Met name het stadje Yellowknife is beroemd om zijn noorderlicht.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Beste tijd voor het noorderlicht in Canada

Sledehonden met het Noorderlicht in Canada.

Met name in de maanden oktober tot en met eind maart heb je een realistische kans om het noorderlicht te zien. Het hangt wel af van diverse factoren. Sommige kun je beïnvloeden, andere niet. Gelukkig is online veel informatie te vinden met voorspellingen over de sterkte van het licht, alsook tijden wanneer het waarschijnlijk te zien is. Diverse hotels en andere accommodaties hebben speciale wek- en alarmdiensten als het noorderlicht aan de hemel verschijnt. Zodat je niets mist van het spektakel.

Beste tips om het noorderlicht in Canada te zien

  • Statistisch gezien kun je hier het noorderlicht zien van 21 september tot 21 maart. Waarbij oktober, november en maart wel de beste maanden zijn.
  • De lucht moet wel wolkenvrij rij zijn. Wolken zitten het spektakel dan letterlijk in de weg.
  • Een maanloze hemel is ideaal. De maan met zijn felle licht zorgt ervoor dat de kleuren minder goed te zien is.
  • Vind een plek zonder lichtverstoring. Dus niet bij een stad, dorp of een weg met auto’s bijvoorbeeld.
  • Je ziet meestal geen noorderlicht voor zes uur ’s avonds, ook op donkere dagen.
  • De grootste kans heb je tussen tien uur ’s avonds en één uur ’s nachts.
  • Als je om zeven uur ’s avonds al het noorderlicht ziet, zal dit ’s nachts nog sterker zijn.
  • Na één uur ’s nachts neemt de kans op het noorderlicht snel af, je kunt dus lekker gaan slapen.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen