Whistler

Beroemd Olympisch Dorp dat zowel in de winter als zomer een bezoek waard is

Whistler is een bekende wintersportstad in de Rocky Mountains. Met heerlijke poedersneeuw. Maar in het voorjaar en de zomer kun je hier goed wandelen en mountainbiken in de bergen. Om daarna te genieten van wellness, dat goed is voor je lijf. Zodat je spieren de juiste rust krijgen. Dit is mooi Canada.

Als je een rondje door het Westen van Canada rijdt kom je Whistler vanzelf tegen. En dan stoppen opvallend weinig toeristen hier. Wat zonde is, want Whistler en haar omgeving is zeer de moeite waard. Het gebied heeft een aantal bijzondere attracties die je gratis kunt ontdekken.

Whistler; waar de marmotten fluiten. Dit stadje in de Rocky Mountains is in de zomer een perfect wandelgebied en in de winter een top wintersportlokatie. Whistler Blackcomb, zoals het wordt genoemd, is een van de grootste (en populairste) skigebieden van Noord-Amerika.

In de zomer is het hier goed toeven. Met de diverse liften kun je eenvoudig omhoog en vandaar er op uit. Let op de vele grijze marmotten die je hier kunt tegen komen.

In 2010 vond in Whistler het skiën en snowboarden plaats van de Olympische Winterspelen, die in Vancouver werden gehouden. Veel overblijfselen van die Spelen worden nu nog gebruikt (al dan niet gerenoveerd). Dit zijn mijn tips voor Whistler.

Whistler-Blackcomb

Whistler-Blackcomb staat bekend als een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika. Je kunt het gehele jaar met de gondelbaan omhoog. Dus kun je hier ook goed wandelen in de zomer. Het hoogste punt van de liften is 2.284 meter. Vandaar kun je diverse wandelroutes kiezen.

Inukshuk

De immense Inukshuk is eigenlijk een richtingaanwijzer uit de Inuitcultuur. De immense Inukshuk was het logo van Olympische Winterspelen in 2010. Inmiddels kun je overal in Canada dit soort steenmannetjes, oftewel gestapelde stenen, zien. Deze immense Inukshuk vind je in Whistler-Blackcomb.

De Inukshuk in Whistler-Blackcomb.

Whistler Valley Trail (40 km)

De Whistler Valley Trail is de mooiste langeafstandswandeling in Whistler. Deze wandelroute combineert de bergen, diverse bergmeren zoals Alta Lake en Rainbow Lake. Vraag ter plekke naar de route en de plekken waar je veel dieren kunt spotten.

Peak 2 Peak Gondola

De Peak 2 Peak Gondola gaat naar de beroemde Whistler Mountain. Dit is volgens kenners het mooiste wandelgebied van Whistler. Met onder meer uitzicht op Cheakamus Lake.

Het uitzicht tijdens het wandelen bij Whistler.

Overnachten in Whistler

Als je wilt wandelen heb je meerdere dagen nodig. gelukkig kun je goed in en rond Whistler verblijven. Er zijn veel hotels, campings, bed & breakfasts en appartementen die je eenvoudig online kunt boeken. In de vakanties zijn er veel volgeboekt, dus wees er op tijd bij.

Floatplane Tours: De watervliegtuigen van Whistler

Whistler is een van de beste plekken om met een watervliegtuig te reizen. Het is sowieso al een belevenis om op te stijgen vanaf het water, maar het uitzicht onderweg is magisch. Waarbij je zowel het stadje, als de skigebieden kunt zien. En de diverse meren met kans op veel dieren.

Een Floatplane Tour bij Whistler.

Er zijn diverse excursies waarbij je een rondvlucht maakt met een stop onderweg. Denk aan een gletsjer tour of een stop op een meer. Vraag bij de lokale VVV naar de mogelijkheden. Het is een bijzondere trio.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen