blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Groene anaconda

Zwaarste slang ter wereld en een van de langste

De groene anaconda is een zeer imposante slang. Die bekend staat om baby's te kunnen doden. Waardoor je altijd moet opletten bij deze wurgslang. Met name bij de grotere exemplaren. De anaconda leeft de moerassen van Zuid-Amerika. In het water zijn de dieren opvallend snel, op het land veel minder. Je kunt opo je 

Dit is niet de langste slang ter wereld, maar de groene anaconda is wel de zwaarste slang ter wereld. Deze dieren kunnen wel 200 kilo zwaar worden. Het is een wurgslang, wat betekent dat het zijn prooi wurgt met zijn sterke spieren. Bijzonder is ook dat het dier zijn bek 180 graden kan openen om een prooi te verzwelgen. Zo kan hij een dier dat groter is dan hij opeten.

Waar leeft de groene anaconda?

Deze slangen zitten voornamelijk in het water, maar wordt ook op het land gezien. Dan zijn ze aan het reizen van meer naar meer bijvoorbeeld. En dan is goed te zien hoe groot deze wurgslangen kunnen worden.

Aanvallen op mensen zijn bijzonder zeldzaam, al zijn er voorvallen bekend waarbij doden (voornamelijk kinderen) vielen. Maar we staan niet te vaak op hun menu, dit in tegenstelling tot zo’n beetje alles wat hier loopt, zwemt of vliegt. Waaronder ook de brilkaaiman bijvoorbeeld. Of capibara’s en vogels.

Wat de is de lengte van een anaconda?

Het dier kan wel 9 meter worden, zo is uit diverse metingen gebleken. Daarmee is het niet de langste slang ter wereld. Dat is de netpython in Azië, die wel 14 meter kan worden.

Beste plekken om de groene anaconda te zien