Bastei Brug

Prachtige rotsformatie aan de oever van de Elbe

De Bastei Brug is erg populair bij fotografen en wandelaars. Wat je zelf zult merken als je er bent. Dit is een zeer fotogenieke plek en de wandeling er naar toe zeker waard. Deze brug ligt in het Nationalpark Sächsische Schweiz, dat in het zuidoosten van Duitsland ligt.

Deze rotsformatie heeft een hoogte van 305 meter. Met als absolute kroon een brug naar een uitkijkpunt. Met name in de ochtend en avond is het fraai. Al is het hier eigenlijk altijd wel mooi. Zelfs in de regen.

De Bastei Brug is al meer dan 200 jaar een attractie. In 1824 werd hier een houten brug gebouwd om de divers rotsen met elkaar te verbinden. En dat alles voor het uitzicht over de Elbe.

Wandelen naar de Bastei Brug

Je kunt eenvoudig naar de Bastei Brug wandelen. Je moet daarvoor naar het plaatsje Rathewalde gaan. Je vindt een parkeerplaats aan de Schulweg. Hier zijn zowel betaalde als gratis plaatsen om te parkeren (meer achterin) 

Het pad naar de stenen brug is niet moeilijk, maar kan wel druk zijn. Waardoor de beleving wel iets af neemt, merkte ik. Het beste kun je heel vroeg op de dag gaan.

Bastei Brug en sociale media

De zonsopgang vanaf de Bastei Brug gezien.

Je kent de foto’s misschien wel van sociale media. Een opvallende stenen brug die boven het landschap uit steekt. En als je hem bezoekt kun je ver over het landschap kijken. Als je hier loopt begrijp waarom de Bastei Brug zo bekend is. En wil je ook foto’s maken van deze bijzondere plek.

Het uitzicht vanaf de Bastei Brug

Als je op de Bastei Brug loopt, kijk je uit op de rechteroever van de Elbe. Dat is zo’n 194 meter lager gelegen. Met name in de vroege ochtend is het vaak mooi met het eerste daglicht. En relatief rustig, want dit is een populaire plek.

Overnachten in en bij het Nationalpark Sächsische Schweiz

Het park is groot genoeg om er meerdere dagen te verblijven. Je hebt een grote keuze aan kleine hotels, hostels en leuke Bed & Breakfasts.
Dit zijn de leukste accommodaties in de Sächsiche Schweiz

Zonsopgang op de Bastei Brug

Het beste moment van de dag is de zonsopgang. Dan is het niet te druk (al ben je zelden alleen), maar de opkomende zon is magisch mooi. En perfect voor het maken van foto's. Al lukt dit eigenlijk altijd wel, zelfs met veel mensen en regen.

Beste tijd voor de Bastei Brug

Je kunt de stenen brug het gehele jaar bezoeken. Al kan het wat glad zijn na een regenbui. Met wat geluk heb je in de winter sneeuw, waardoor het nog mooier wordt. Hou dus de weersverwachting in de gaten, het is echt de moeite waard.

Excursie vanuit Dresden

Deze bezienswaardigheid ligt op 42 kilometer van de stad Dresden. Als je op stedentrip gaat kun je dus ook eenvoudig een bezoek aan de Bastei brug brengen. De rit duurt ongeveer een uur, enkele reis.

Lees mijn tips voor de stad Dresden

Mijn tips

Ontdek de beste tips voor Duitsland

Lees mijn tips

alle 48 artikelen over Duitsland

Bekijk alle artikelen