Waarom moet ik hier heen?

De Bastei Brug is erg populair bij fotografen en wandelaars. Wat je zelf zult merken als je er bent. Dit is een zeer fotogenieke plek en de wandeling er naar toe zeker waard.

De Bastei Brug is populair op sociale media. Deze brug ligt in het Sächsische Schweiz Nationaal Park, dat in het zuidoosten van Duitsland ligt.

Deze rotsformatie heeft een hoogte van 305 meter. Met als absolute kroon een brug naar een uitkijkpunt. Met name in de ochtend en avond is het fraai. Al is het hier eigenlijk altijd wel mooi. Zelfs in de regen.

De Bastei Brug is al meer dan 200 jaar een attractie. In 1824 werd hier een houten brug gebouwd om de divers rotsen met elkaar te verbinden. En dat alles voor het uitzicht over de Elbe.

Bastei Brug en sociale media

Je kent de foto’s misschien wel van sociale media. Een opvallende stenen brug die boven het landschap uit steekt. En als je hem bezoekt kun je ver over het landschap kijken.

Als je hier loopt begrijp waarom de Bastei Brug zo bekend is. En wil je ook foto’s maken van deze bijzondere plek.

De zonsopgang vanaf de Bastei Brug gezien.
De zonsopgang vanaf de Bastei Brug gezien.

Als je op de Bastei Brug loopt, kijk je uit op de rechteroever van de Elbe. Dat is zo’n 194 meter lager gelegen. Met name in de vroege ochtend is het vaak mooi met het eerste daglicht. En relatief rustig, want dit is een populaire plek.

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.