Waarom moet ik hier heen?

De Bastei Brug is erg populair bij fotografen en wandelaars. Wat je zelf zult merken als je er bent. Dit is een zeer fotogenieke plek en de wandeling er naar toe zeker waard.

De Baste Brug is populair op sociale media. Deze brug ligt in het Sächsische Schweiz Nationaal Park, dat in het zuiden van Duitsland ligt.

Deze rotsformatie heeft een hoogte van 305 meter. Met als absolute kroon een brug naar een uitkijkpunt. Met name in de ochtend en avond is het fraai. Al is het hier eigenlijk altijd wel mooi. Zelfs in de regen.

Bastei Brug en sociale media

Je kent de foto’s misschien wel van sociale media. Een opvallende stenen brug die boven het landschap uit steekt. En als je hem bezoekt kun je ver over het landschap kijken.

Als je hier loopt begrijp waarom de Bastei Brug zo bekend is. En wil je ook foto’s maken van deze bijzondere plek.

Als je op de Bastei Brug loopt, kijk je uit op de rechteroever van de Elbe. Dat is zo’n 194 meter lager gelegen. Met name in de vroege ochtend is het vaak mooi met het eerste daglicht. En relatief rustig, want dit is een populaire plek.

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.