Waarom moet ik hier heen?

De Romantische Straße is een heerlijk autoroute. Al kun je hem ook op de fiets doen. Het biedt een mix van Duitse uitgestrekte landschappen en gezellige dorpjes en stadjes.

De Romantische Straße in Duitsland is een toeristische route van 416 kilometer in Duitsland. Zij loopt onder meer door Beieren van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. De route volgt een oude handelsroute naar Tirol.

De route verbindt talloze middeleeuwse steden met de typisch Duitse natuur. Volgens kenners is het een van de mooiste routes van Europa, waarbij je een heel goed beeld krijgt van de schoonheid van Duitsland. De route biedt een goede mix van cultuur en natuur. Met veel attracties onderweg.

Als je de route neemt kom je langs steden als Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl, Nördlingen, Donauwörth, Augsburg en Landsberg am Lech.

Maar je passeert ook barokke kunstwerken zoals de Residentie van Würzburg en de Bedevaartskerk van Wies bij Steingaden. Ook zie je indrukwekkende kastelen zoals de Harburg, Slot Hohenschwangau en Slot Neuschwanstein.

Romantische Straße per fiets of per auto?

Deze populaire route kan met de auto, maar ook per fiets worden gedaan. Onderweg vind je meer dan genoeg bewegwijzeringsbordjes. Alsook restaurants, barretjes en hotels om te stoppen, te eten en te overnachten bijvoorbeeld.

Let op!

De Romantische Straße is populair, zowel bij Duitsers als bij buitenlandse toeristen. Mede daardoor kan het in de stadjes erg druk worden in de schoolvakanties. Het voorjaar en najaar is een stuk rustiger, al kan het nog druk in de weekenden.

Meer informatie: www.romantischestrasse.de

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.

Autoroutes