Romantische Straße

Een van de mooiste autoroutes van Duitsland

De Romantische Straße in Duitsland is een toeristische route van 416 kilometer in Duitsland. Zij loopt onder meer door Beieren van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. De route volgt een oude handelsroute naar Tirol. Dit zijn de bezienswaardigheden langs de Romantische Straße.

Dit is een heerlijk autoroute. Al kun je hem ook op de fiets doen. Het biedt een mix van Duitse uitgestrekte landschappen en gezellige dorpjes en stadjes.

De route verbindt talloze middeleeuwse steden met de typisch Duitse natuur. Volgens kenners is het een van de mooiste routes van Europa, waarbij je een heel goed beeld krijgt van de schoonheid van Duitsland. De route biedt een goede mix van cultuur en natuur. Met veel attracties onderweg.

Als je de route neemt kom je langs steden als Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl, Nördlingen, Donauwörth, Augsburg en Landsberg am Lech.

Maar je passeert ook barokke kunstwerken zoals de Residentie van Würzburg en de Bedevaartskerk van Wies bij Steingaden. Ook zie je indrukwekkende kastelen zoals de Harburg, Slot Hohenschwangau en Slot Neuschwanstein

Overnachten langs de Romantische Straße

Je kunt eenvoudig een route plannen langs de vele attracties. Er zijn talloze hotels en appartementen om te verblijven. Je vindt ze zowel in de stadjes als op het platteland. Aan jou de keuze.

Bekijk de leukste accommodaties van de Romantische Straße

Romantische Straße per fiets of per auto?

Deze populaire route kan met de auto, maar ook per fiets worden gedaan. Onderweg vind je meer dan genoeg bewegwijzeringsbordjes. Alsook restaurants, barretjes en hotels om te stoppen, te eten en te overnachten bijvoorbeeld.

Let op!

De Romantische Straße is populair, zowel bij Duitsers als bij buitenlandse toeristen. Mede daardoor kan het in de stadjes erg druk worden in de schoolvakanties. Het voorjaar en najaar is een stuk rustiger, al kan het nog druk in de weekenden.

Mijn tips

Ontdek de beste tips voor Duitsland

Lees mijn tips

alle 48 artikelen over Duitsland

Bekijk alle artikelen