Engelse naam: Karnak

Karnak is zowel de naam voor een dorp als een wereldberoemde tempel. Met talloze records op haar naam. De tempel is met 1.500 bij 800 meter de grootste ter wereld, al hangt het er van af wat je onder een tempel verstaat.

Karnak heeft ook de grootste zuilenhal ter wereld. Deze is gebouwd door Amenhotep III en Seti I, maar Ramses II maakte hem in de 13e eeuw voor Christus af. Hier staan 134 zuilen van zo’n 24 meter groot en 10 meter dik. Een mens is nietig bij de machtige zuilen in de Tempel van Karnak.

Je verrekt je nek als je probeert alles in je op te nemen. Zelfs de schaduwen zijn imposant. Ook heeft de Tempel van Luxor de grootste obelisk van heel Egypte.

Dit tempelcomplex is gemaakt ter ere van de oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe. Het tempelcomplex ligt 2.5 km ten noorden van de Tempel van Luxor. De tempel ligt zo’n 2,5 kilometer van Luxor in noordelijke richting.

Het kan hier druk worden. Ga er daarom vroeg in de ochtend heen. Met als extra voordeel; je kunt optimaal van het eerste zonlicht genieten.

Oude Egypte