Vallei der Koninginnen

Minder bekend dan de Vallei der Koningen, maar toch intrigerend

De Vallei der Koninginnen is een begraafplaats van het Nieuwe Rijk uit het Oude Egypte. Hier liggen diverse koninginnen begraven, waaronder Nefartari en Titi. In deze immense vallei in Luxor liggen ook kinderen en edelen begraven. Je kunt de vallei eenvoudig bezoeken met een excursie. Al kun je hier ook zelf op pad.

Enkele hoogtepunten:

  • Graf van Nefertari (nr. 66)
  • Graf van prins Set Her Chopsjef (nr. 43)
  • Graf van prins Chaemwaset (nr. 44)
  • Graf van koningin Titi (nr. 52)
  • Graf van Amon Her Chopsjef (nr. 55)

Graf van Nefertari

Vallei van de Koninginnen in Egypte.

Je kunt hier onder meer het graf van Nefertari te vinden, één van de 40 vrouwen van Ramses II. Het graf heeft volgens velen de mooiste muurschilderingen van heel Egypte. Het toont de geschilderde liefdesverklaring van de farao aan zijn favoriete vrouw.

Het graf van de vrouwelijke farao Nefertari heeft vele rijke muurschilderingen. En in perfecte staat, waardoor je een goed beeld krijgt hoe de Egyptenaren hun belangrijkste mensen naar het dodenrijk stuurden.

Hier kun je zien hoe de Egyptische kunst op bloeide en zijn hoogtepunt bereikte. Met veel dagelijkse taferelen, maar ook veel afbeeldingen van dieren en goden. Wie het verhaal achter de tekeningen zoekt kan hier echt uren zoet zijn.

Ongekend groot

Net als bij de Vallei der Koningen is dit gebied immens groot. Deze vallei ligt iets zuidwestelijker van de Vallei der Koningen en Luxor; er liggen voornamelijk koninginnen en koningskinderen.

Neem de tijd voor deze archeologische parel in Egypte, er is hier veel te zien. Vraag wel vooraf welke tombes open zijn, om teleurstellingen te voorkomen.

Mijn Tips

Ontdek alle tips voor Egypte

Lees mijn tips

alle 17 artikelen over Egypte

Bekijk alle artikelen