Avebury

Grootste steencirkel ter wereld, en ouder dan Stonehenge

Avebury behoort bij de menselijke constructies die de wereld verbazen. Dit bouwwerk in Engeland is minimaal 4.000 jaar oud. De steencirkel van Avebury is de grootste ter wereld. De cirkel bestond ooit uit zo’n 600 megalieten, met stenen van 2,1 tot 5,5 meter. Inmiddels zijn er nog maar 98 stenen over. Het dorpje Avebury staat bijna middenin de cirkel.

Deze menselijke constructies zijn ongekend oud. De stenen van Avebury verbazen de wereld. ook nu nog Op een plek is een immense cirkel gemaakt met rotsen die rechtop zijn geplaatst. Al is niet helemaal duidelijk waarom, net als bij Stonehenge. Magisch is het wel.

Het verschil tussen Avebury en Stonehenge

Archeologen schatten dat de immense cirkel van Avebury ouder is dan het verderop gelegen Stonehenge. De middellijn is maar liefst 335 meter. Je kunt hier wandelen tussen de tientallen megalieten en proberen een beeld te vormen van hetgeen je ziet. En wat het ooit was. Al zal dat laatste niet meevallen.

Een bezoek is goed te combineren met de beroemde stenen van Stonehenge. Ze liggen zo’n 25 kilometer van elkaar, maar zijn wel opvallend anders. zo is de cirkel van Avebury veel groter. En vind je hier geen stenen op stenen, zoals wel bij Stonehenge.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Engeland

Lees mijn Tips

alle 36 artikelen over Engeland

Bekijk alle artikelen