Guernsey

Kanaaleiland dat onengels Engels is

Guernsey is een van de Kanaaleilanden. Dat je kunt vergelijken met Engeland. Op Guernsey hebben ze beter weer, eten met een Mediterrane sfeer en het is anders. Het heeft wel een Frans tintje.

Fietsen op Guernsey

Fietsen is hier een geliefde bezigheid. Het is wel links fietsen. En je moet opletten, want voor ik het weet zit ik op de rechterkant… Er zijn talloze fietspaden, maar op de openbare weg fietsen kan ook. Van de kust kun je eenvoudig door het groene hart van het eiland fietsen met rustieke weilanden, kleine dorpjes en vooral veel rust.


Wandelen op Guernsey

Verrassend genoeg heeft elk Kanaaleiland een ruig deel; met rotsen, eilandjes en lange, maar ook kleine stranden. Op Guernsey is dit het zuiden van het eiland. De ‘klifpaden’ slingeren langs de kust. Met her en der vuurtorens aan het einde van het land, maar ook dichte bossen.

De stranden

 Guernsey heeft opvallend veel zandstranden. Opmerkelijk genoeg kun je de stranden niet altijd zien. Het hangt af van het getij. De Kanaaleilanden hebben één van de grootste getijden verschillen ter wereld. Eb en vloed kan wel elf meter schelen hier.

En je kunt hier kajakken. Dobberend op de golven zie je het eiland heel anders. Het is kenmerkend voor de Kanaaleilanden; het is heel anders dan je denkt. Keer op keer.

Meer informatie: www.visitguernsey.com

alle 36 artikelen over Engeland

Bekijk alle artikelen