Waarom moet ik hier heen?

Het kerstdiner in Zweinstein. De Grote Zaal van de Warner Bros Studio in Londen wordt letterlijk omgetoverd in kerstsfeer. De manier om de beroemde Harry Potter-films zelf te beleven.

In 2016 opende Zweinstein (of eigenlijk Hogwarts) haar deuren voor iets unieks. Een kerstdiner in de grote zaal. De beroemde Grote Zaal, die je kent vanuit de films van Harry Potter. Waar de leerlingen komen eten, waar de tovenaars en tovenaressen uit de films ook altijd Kerst vieren. Eén van de meest bekende, maar ook intrigerende plekken uit de films.

Een kerstdiner, waar moet je dan aan denken? Een uitgebreid kerstdiner inclusief bal. Het decor bestaat uit immense kerstbomen, veel nepsneeuw en ijspegels. Oh, en de muziek komt van een speciale band.

De sfeer is magisch, volgens liefhebbers die er vorig jaar waren. Bij binnenkomst krijg je een prosecco, waarna je over de rode loper naar binnen mag. En het feest los gaat.

Zo zag het er uit:

Video kerst Hogwarts Harry Potter

In het eerste jaar (2016) waren de kaartjes snel uitverkocht. En ook dit jaar staan de mensen in de rij. Je zult er dus snel bij moeten zijn.

Meer informatie: www.wbstudiotour.co.uk/

Corno’s reistips:

In Londen is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad biedt talloze bezienswaardigheden, winkelstraatjes, cafés en restaurants. Iedere wijk heeft wel zijn eigen karakters. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad. Waarbij je niet alles hoeft te zien, misschien is het ‘vangen’ van de sfeer wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. Londen is eenvoudig te bereiken met de trein of met het vliegtuig.

Beste tijd:
Londen kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter koud en nat zijn. Rond de kerstperiode is de stad zeer feestelijk aangekleed, wat een bijzondere sfeer geeft.

Let op!
Londen is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Kastelen