Waarom moet ik hier heen?

Als je liefhebber van kunst bent kun je het Musée d’Orsay zeker niet overslaan! Dit museum werd in 1986 geopend in een voormalig treinstation en bevat een grote verzameling impressionistische werken.

Het Musée d’Orsay in Frankrijk is minder beroemd dan het Louvre, maar is toch een museum van wereldformaat. De meeste schilderwerken geven een goed beeld van de westerse kunst tussen 1848 en 1914, waarbij het accent op 19e-eeuwse Franse kunst ligt. Al zijn hier ook twee wereldberoemde zelfportretten van Vincent van Gogh te vinden. Het museum bezit daarnaast een vermaarde verzameling impressionistische werken.

Recente opening van het Musée d’Orsay

Het museum werd (pas) in 1986 geopend in het voormalige treinstation Gare d’Orsay, waar veel belangrijke treinen uit het zuiden van Frankrijk eindigden. Dit is een historisch gebouw dat sowieso al de moeite waard is om te bezoeken. Maar het werd ook een plek waar kunstwerken uit andere musea te zien zijn.

Om het museum meteen cachet te geven werden talloze kunstwerken uit het Louvre, het opgeheven Musée du Jeu de Paume (nu Galerie nationale du Jeu de Paume) en het Musée National d’Art Moderne in het Centre Georges Pompidou naar het museum gebracht. Andere bekende schilders waarvan hier werken te zien zijn; Claude Monet, Renoir, Edgar Degas, Alfred Sisley, Georges Seurat, Paul Gauguin, Paul Cezanne en Henri Rousseau.

 

Corno’s reistips:

Parijs is een perfecte stad voor een stedentrip of om een paar dagen te vertoeven op doorreis.

De lente is beroemd in Parijs, wanneer het zonnig en niet te warm is. En minder toeristisch dan de zomer. Maar ook het najaar is een goede tijd qua temperatuur en toeristen. In de zomer is het erg druk en relatief duur. Hou dan ook rekening met lange wachttijden voor de belangrijkste attracties.

 

Regel je excursies vooraf online:


Musea