Musée d’Orsay

Bewonder werken van grote kunstenaars op een unieke locatie

Het Musée d’Orsay in Parijs is wereldberoemd. Dit museum werd in 1986 geopend in een voormalig treinstation en bevat een grote verzameling impressionistische werken. Dit zijn de bezienswaardigheden van Musée d’Orsay.

 De meeste schilderwerken geven een goed beeld van de westerse kunst tussen 1848 en 1914. Waarbij het accent op 19e-eeuwse Franse kunst ligt. Al zijn hier ook twee wereldberoemde zelfportretten van Vincent van Gogh te vinden. Het museum bezit daarnaast een vermaarde verzameling impressionistische werken.

Recente opening van het Musée d’Orsay

Het museum werd (pas) in 1986 geopend in het voormalige treinstation Gare d’Orsay, waar veel belangrijke treinen uit het zuiden van Frankrijk eindigden. Dit is een historisch gebouw dat sowieso al de moeite waard is om te bezoeken. Maar het werd ook een plek waar kunstwerken uit andere musea te zien zijn.

Om het museum meteen cachet te geven werden talloze kunstwerken uit het Louvre, het opgeheven Musée du Jeu de Paume (nu Galerie nationale du Jeu de Paume) en het Musée National d’Art Moderne in het Centre Georges Pompidou naar het museum gebracht. Andere bekende schilders waarvan hier werken te zien zijn; Claude Monet, Renoir, Edgar Degas, Alfred Sisley, Georges Seurat, Paul Gauguin, Paul Cezanne en Henri Rousseau.

Overnachten in Parijs

Ik ben meerdere keren in deze heerlijke stad geweest. Daarbij heb ik in diverse wijken geslapen in kleine hotels, vakantiewoningen en appartementen. Er is een grote keuze, maar wees er wel op tijd bij. Veel hotels zijn snel volgeboekt, zeker in de vakanties.

Boek je excursies online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Parijs

Lees mijn tips