Centre Georges Pompidou

Voor de liefhebber van moderne kunst

Het Centre Georges Pompidou bevindt zich in Parijs. De naam zegt voor de kunstliefhebber meer dan genoeg. En als kunstliefhebber moet je dit vooruitstrevende museum ooit hebben bezocht. Dit is de plek waar moderne architectuur kunst van onder andere Picasso, Matisse en Giacometti ontmoet. Dit zijn de beste tips voor het Centre Georges Pompidou.

Het museum is een toonaangevend centrum voor moderne kunst in Parijs. Waar Picasso en Matisse op je wachten. Maar ook het gebouw is meer dan opvallend, de gevel van het gebouw is een wirwar van pijpen en buizen in verschillende kleuren. Met een unieke lift.

De lift van Centre Georges Pompidou.

Meer dan een museum

Het museum bevat tevens een bibliotheek, boekenwinkel, cinema en een panoramisch terras. Het is een van de mooiste voorbeelden van moderne kunst in Frankrijk.

Een schilderij in Centre Georges Pompidou

Overnachten in Parijs

Tijdens mijn reizen ben ik meerdere keren in deze heerlijke stad geweest. Ik heb in diverse wijken geslapen, waarbij ik vooral koos voor kleine hotels, gezellige vakantiewoningen en handige appartementen. Er is een grote keuze, maar wees er wel op tijd bij. Veel hotels zijn snel volgeboekt, zeker in de vakanties.

Boek je excursies vooraf online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Parijs

Lees mijn tips