Waarom moet ik hier heen?

Disneyland Paris is een attractiepark geheel in het teken van de magische tekenfilmfiguurtjes. Waar je weer kind kunt zijn in de vele attracties, de hotels en waar je natuurlijk veel Disney-figuren kunt ontmoeten.

Het beroemde themapark werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Het was daarmee het eerste park van Walt Disney in Europa. Later kreeg het de huidige naam: Disneyland Parijs. Het bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. In april 2017 bestond het park 25 jaar.

De geschiedenis van Disneyland Parijs:

Beste video van Disneyland Parijs

Het park bij Parijs is niet alleen populair bij kinderen, die hier al hun Disney-helden kunnen ontmoeten. Vooral tijdens kerst is het magisch, waarbij alles op elkaar is afgestemd, van de lichtjes tot aan de muziek. Ook de dagelijkse vuurwerkshow rondom het kasteel is wereldberoemd. En je kunt er ook overnachten; geheel in Disney-stijl.

Meer informatie: Disneyland Parijs

Corno’s reistips:

Het Disneyland park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs. Je kunt een bezoek aan het attractiepark goed combineren met een stedentrip Parijs of direct vanuit Nederland er naar toe gaan en een paar dagen verblijven.

Regel je excursies vooraf online:


Pretparken