Disneyland Paris

Meest bezochte attractiepark van Europa

Disneyland Paris is een attractiepark geheel in het teken van de magische tekenfilmfiguurtjes. Waar je weer kind kunt zijn in de vele attracties, de hotels en waar je natuurlijk veel Disney-figuren kunt ontmoeten. Het ligt net buiten Parijs.

Het beroemde themapark werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Het was daarmee het eerste park van Walt Disney in Europa. Later kreeg het de huidige naam: Disneyland Parijs. Het bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. In april 2022 bestond het park 30 jaar.

Overnachten bij Disneyland Parijs

Een van de meest magische momenten is om te blijven slapen in het park. Ik heb het gedaan en werd letterlijk als een kind zo blij. Er is een grote keuze, ook naar prijsklasse. Ook kun je net buiten het park slapen, dat is vak veel goedkoper. wees er wel op tijd bij, zeker in de vakanties is het vaak vol.

De geschiedenis van Disneyland Parijs

Het park bij Parijs is niet alleen populair bij kinderen, die hier al hun Disney-helden kunnen ontmoeten. Vooral tijdens kerst is het magisch, waarbij alles op elkaar is afgestemd, van de lichtjes tot aan de muziek. Ook de dagelijkse vuurwerkshow rondom het kasteel is wereldberoemd. En je kunt er ook overnachten; geheel in Disney-stijl.

Meer informatie: Disneyland Parijs

Boek je entree vooraf online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Parijs

Lees mijn tips