Food Tour in Parijs

Met een Parijse gids bezoek je diverse winkels met lokale lekkernijen

Een Food Tour langs delicatessen winkels in Parijs is een heerlijke excursie. Het is de beste manier om lokale winkels met specialiteiten te ontdekken. Je doet deze Food Excursie met een lokale gids. Er zijn meerdere tours om uit te kiezen. Zo heb he diverse excursies langs winkels met exclusieve kaas, chocolade, ijs, wijn en nog veel meer.

Het proeven van chocola is een vast onderdeel van de Food Tour. ©Corno van den Berg

Parijs telt duizenden winkels. Voor kleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. Waaronder opvallend veel voor de inwendige mens. Van bekende ketens, maar vooral van lokale uitbaters. Waaronder de lekkerste chocolade van Frankrijk, de enige slagroomwinkel ter wereld, beroemde kazen, een wijnproeverij en nog veel meer.

Een winkel in kaas-specialiteiten in Parijs. ©Corno van den Berg

Een Food Tour wordt het genoemd. Of een Culinary Tour. Wij kennen het vooral als een Culinaire Proeverij. Ik doe er een in het Latin Quarter, een wijk in het 5e en 6e arrondissement van Parijs. Met een lokale gids die precies weet waar hij moet zijn. Ik ging op pad en maakte dit verslag.

Overnachten in Parijs

Tijdens mijn reizen ben ik meerdere keren in deze heerlijke stad geweest. Ik heb in diverse wijken geslapen, waarbij ik vooral koos voor kleine hotels, gezellige vakantiewoningen en handige appartementen. Er is een grote keuze, maar wees er wel op tijd bij. Veel hotels zijn snel volgeboekt, zeker in de vakanties.

De lekkerste winkels van Parijs

Een wijnproeverij in Parijs. ©Corno van den Berg

Enkele van de bezochte winkels tijden de Food Tour in Parijs  zijn: Chocolatier Jean-Paul Hévin, kaaswinkel Marie-Anne Cantin, patéshop Lastre Sans Apostrophe en de slagroomwinkel Maison de la Chantilly. En nog veel meer. Overal mag je proeven en vooral leren over de producten en de bevlogen mensen erachter.

De enige slagroomwinkel ter wereld. ©Corno van den Berg

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Parijs

Lees mijn tips